Benknusende god action-smadder er toppen

Adrenalinen pumper ud af samtlige sprækker og revner i den skurke-besatte bygning i den indonesiske action-succes The Raid: Redemption. Her spares der hverken på håndmadder, automatrifler eller blodige macheter, når en specialstyrke indtager et højhus i Jakartas slumkvarter for at nedlægge en überboss, der holder til på toppen.

Hele huset er selvfølgelig befolket af kamptrænede kriminelle, der alle er udstyret med skarpladte våben og er særdeles veltrænede udi at nedslagte politiet. Jep, her er ganske vist mere action end historie og karakteropbygning, men løjerne afvikles så dynamisk og fandenivoldsk, at jeg ser stort på den noget tynde historie. Det er action for actionens skyld – hvilket i dette tilfælde er rigeligt til at drive filmen frem.

Her smides dog nok af plotdrejninger samt en håndfuld karismatiske skurke og helte på bordet, til at det blodige bæst sparker sig medrivende vej helt til toppen af højhuset. Et adrenalinkick, man ikke må snyde sig selv for – og bestemt en af de for mit vedkommende mest underholdende action-flicks i lang tid.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Det bliver spændende at se, hvad instruktøren Gareth Evans disker op med i fremtiden. For med The Raid: Redemption synes han at have indvarslet en ære for rå og brutal action, hvor bl.a. kamptekniske færdigheder er i højsædet og ikke gemmes væk i hurtigklippende og håndholdt action-forvirring.

Her kommer bl.a. både vores helt, en sammenbidt og heftigt sparkende Iko Uwais i kamp med en den brutale Yayan Ruhian, der er yderst intens som den arrige skurk Mad Dog. Så lad dig på ingen måde afskrække af, at her er tale om en indonesisk film, for sjældent har så mange øretæver været leveret på et så sydende underlag af ren adrenalin. Kapow…!

Billede, lyd og Ekstramateriale:
Der medfølger desværre intet ekstramateriale med Blu-ray-udgivelsen. Det kunne ellers have været spændende at se nærmere på bl.a. kampteknikker og produktionen i højhuset. Til gengæld står filmens rå look flot og farvemættet, mens også lydsporet sender både skudsalver og benbrud medrivende afsted. Sådan!

Originaltitel: Serbuan maut, Indonesien/USA, 2011
Instruktion: Gareth Evans
Medvirkende: Iko Uwais, Joe Taslim, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Tegar Setrya, Ray Sahetapy m.fl.
Spilletid: 99 min.
Udgiver: Midget Entertainment