Slatten romantik og en venskabsbaby

Tja, den eneste undskyldning jeg vel har for at have smækket den romantiske komedie Kids with Friends i afspilleren er Kristen Wiig – hende er jeg vild med, og til dels også John Hamm. De er dog ikke særlig meget med, og så er Wiigs rolle desværre ikke en af hendes sjove. Ok, jeg har også en svaghed for romantiske komedier, men det gælder vist ikke som en undskyldning.

Jason og Julie er bedste venner og de eneste i deres omgangskreds, der endnu ikke har fundet den rette at få børn med. De beslutter sig derfor til at få et barn sammen – altså bare som venner, mens de stadig søger efter kærligheden. Så er spørgsmålet bare, om de fortsat har lige så let ved at adskille venskab og kærlighed. Ja, man har set det før.

Men det gør sådan set ikke noget, at det er de samme problematikker, der vendes og drejes i disse tilforladelige romantiske komedier. Desværre mangler klichéerne i denne omgang bare den gnist og veloplagte fremdrift, der skulle være med til at overvinde forudsigelighederne. Så selvom de rette intentionerne er til stede for en lille og vittig film med dramatisk kant, så leveres flødebollen bare for slapt.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Der prøves ellers kækt at give løjerne en smule bid ved både at tale om slappe vaginaer samt at smøre farmand ind i ræser-diarré fra babyen – en scene, der dog ikke som sådan kendetegner filmens humoristiske tone. Desuden er her faktisk også mere drama end komik på spil. Jeg blev bare ikke grebet af dramaet, bl.a. fordi jeg ikke følte nogen videre vellykket kemi mellem Julie og Jason.

Eller måske er det bare en tør Jennifer Westfeldt, der fremstår flad i rollen som singlen Julie. Hun virker i hvert fald noget sløv på mig med sin stive overlæbe og døsige øjne, hvilket er dobbelt-uheldigt, da hun både har skrevet og instrueret filmen. . Adam Scott er derimod mere veloplagt som Jason, der med drenget charme charmerer damerne hele vejen hjem i sin seng. Men sammen fungerer de bare ikke specielt godt.

Måske filmen havde fungeret bedre med et andet cast, for egentlig er det ganske sympatisk med et mere modent tag på de tilbagevendende temaer i denne type film – som det at blive gift, stifte familie og få børn. Men Kids with Friends formår bare ikke at navigere oplagt uden om klichéerne eller at give dramaet nok tyngde.

Billede, lyd og Ekstramateriale:
Filmens klare farver og et romantisk belyst New York fremstår flot og indtagende på Blu-ray-udgivelsen. Lydsiden leveres også uden problemer, hvor både kæk samt til tider dybfølt dialog går klart og rent igennem – dog uden at imponere. Der følger intet ekstramateriale med udgivelsen.

Originaltitel: Friends with Kids, USA, 2011
Instruktion: Jennifer Westfeldt
Medvirkende: Jennifer Westfeldt, Adam Scott, Maya Rudolp, Jon Hamm, Kristen Wiig, Chris O’Dowd, Megan Fox m.fl.
Spilletid: 107 min.
Udgiver: Midget Entertainment