SPARTACUS – Den komplette serie: Fire fremragende sæsoner med sandaler, sværd og sex

Blu-ray-anbefaling: Hvis du er typen, der er vild med sværd og sandal-film, bør du straks få fat på Blu-ray-udgivelsen med den komplette serie af Spartacus. Her er der nemlig godt med sværd og sandaler samt rigelige mængder af sex og vold, storhed og fald, liv og død, krig og kærlighed. Serien kørte fra 1010 til 2013 og består af 39 afsnit, der fordeler sig på fire sæsoner.

Serien tager, som du nok har luret, udgangspunkt i gladiatoren Spartacus, der ifølge historiebøgerne stod i front for et stort slaveoprør i Romerriget. Her er dog ikke tale en historietime en til en. Nok langt fra. Vi befinder os mere i et stiliseret univers i samme boldgade som eksempelvis Zack Snyders 300 og Ridley Scotts Gladiator. Ja, måske ikke just historisk korrekt, men absolut underholdende.

spartacus serie blu-ray 02

Et univers, der syder og bobler af sex og vold. Og i store mængder af begge dele. Her bliver der med andre ord ikke sparet på brugen nøgne mennesker. Både mænd og kvinder. Og både for fra og bag fra. Mens det også sprutter ivrigt med blod og afskårne lemmer – gerne i slow-motion.

Det hele er larger than life, men uden at miste det engagerende drama. For godt nok spilles her på de store og bombastiske følelser, men det gøres på en medrivende måde, fordi det er universelle følelser, der på trods af sværd og sandaler gøres relaterbare ved en række spændende og velspillede karakterer. Et drama rig på både komplekse intriger og forræderi i stor stil.

Du kan altså roligt sætte små 36 timer af til en tur tilbage til et dramatisk Romerriget. Det kan du roligt gøre uanset, hvor vild du måtte være med sværd og sandaler. For dramaet er for alle – i hvad fald så længe, du ikke er den sarte type.

– SPARTACUS – Complete Collection (1.-4. sæson) er udgivet på Blu-ray den 27. november 2014. [tabgroup][tab title=”Blu-ray-anbefaling | Spartacus – Complete Collection”]
Spartacus serie cover
Originaltitel: Spartacus – Complete Collection (2010-2013)
Release: den 27. november 2014
Instruktion: Jesse Warn m.fl.
Medvirkende: Andy Whitfield, Liam McIntyre, John Hannah, Manu Bennett m.fl.
Udgiver: 20th Century Fox Home Entertainment[/tab][/tabgroup]