STARRY EYES: En skuespillerindes grumme vej mod stjernerne

Dvd-minianmeldelse: Hvor langt vil du gå for at få dine drømme opfyldt? Sikkert ikke lige så langt som skuespillerinden Sarah i Starry Eyes. Selvom jeg nu vil mene, at mange kan lære meget af hendes selvopofrelse, når det kommer til at få drømme til at blive til virkelighed.

Den både brutale, ækle og smukke Starry Eyes leverer med andre ord i sit udgangspunkt en velkendt historie. Den om en ung kvinde i Hollywood med et lortejob om dagen, mens stjernedrømmen som skuespillerinde jagtes i den øvrige vågne tid. Du ved, den ene fejlslagne audition efter den anden.

Starry-Eyes-blu-ray-anmeldelse-04

Men bare rolig, Starry Eyes er ikke som de andre. Den byder nemlig bestemt på overraskelser efterhånden som fortællingen bevæger sig ind i det menneskelige mørke hos Sarah og branchens dystre bagside åbenbarer sig. For én audition udvikler sig til et mareridt for Sarah…

Jeg vil ikke komme mere konkret ind på, hvad disse overraskelser indebærer – eller hvad historien i øvrigt byder på. For den både groteske, gruopvækkende og forrygende rejse skal du selv have lov til at tage sammen med Sarah.

Hun spilles af Alexandra Essoe, der med nærvær og kompleksitet er både skrøbelig og stærk, i kontrol og helt ude at skide. Hun bærer fornemt filmen – også når fortællingens flow af og til bliver lidt ujævn.

Starry-Eyes-blu-ray-anmeldelse-02

En ting er dog historien, noget andet er filmsproget, der på opfindsomme måder blandt andet bakker Sarahs narrative subjektivitet elegant op. Eksempelvis gennem en forvridning af lydsiden, mens overraskende klip ligeledes er med til at bringe mig ind i hovedet på hende og filmens tiltagende vanvid.

Jeg fristes lidt til at kalde filmen for et art missing link mellem Black Swan og The Neon Demon. Uanset hvad, så udgør de tre film i hvert fald en oplagt filmtriatlon. Så tag dig ikke af filmens cheesy cover, men kast dig over Starry Eyes. Den får min klare anbefaling.

Filmen Starry Eyes får 4 ud af 6 stjerner:
4_6 - stars

Filmen står flot på dvd med fin farvegengivelse og udmærket skarphed, mens lydsiden spiller problemfrit og klart. Ekstramaterialet er desværre ikke så interessant. Her får man et par af Alexandra Essoes auditions (13 min.), slettede scener (11 min.), et slideshow (1 min.) samt et kig på tilblivelsen af filmens lækre synth-fyldte score af Jonathan Snipes’ (3 min.)

– Besøg Filmskribenten på Facebook her.

[tabgroup][tab title=”Starry Eyes | dvd-minianmeldelse”]

Starry-Eyes-dvd-cover

Originaltitel: Starry Eyes, USA, 2014
Udgivelse: Marts 2015
Instruktion: Kevin Kölsch og Dennis Widmyer
Medvirkende: Alexandra Essoe, Amanda Fuller, Noah Segan m.fl.
Spilletid: 92 min.
Distributør: Another World Entertainment[/tab][/tabgroup]