BLODIG WEEKEND 2017: Vi ses til genrefilmfestivalen – her er mine blodige anbefalinger

Blodig Weekend 2017: Så er det snart tid til femte omgang af Danmarks største genrefilmfestival Blodig Weekend. Det betyder vanen tro, at du kan kaste dig sultent over horror, gru og andre både brutale og bizarre genrefilm – 15 titler i alt. Det sker fra den 6.-9. april i Cinemateket i København. Du får fat i dine billetter her – så det synes jeg naturligvis, at du skal gøre. 

Her er lige lidt info om festivalen samt mine anbefalinger. Og ja, der er igen flere gode og vamle sager i vente. Det betyder både nye film samt gamle kendinge, mens festivalen igen i år byder på et collectors market, hvor du kan købe film, plakater og merchandise samt sikkert også andre interessante sager. Det sker ligeledes i Cinemateket, hvor alle film også vises. 

fred-williamson-lille

Fred Williamson i egen høje person

Festivalen får vanen tro også besøg af et par prominente gæster. Blandt andre den nu 79-årige actionbøf og blaxploitation-stjerne Fred Williamson (UPDATE: Fred Williamson har desværre måttet aflyse grundet en filmaftale) samt Anders Hove, der har hovedrollen som vampyren Radu i de i danske kredse noget oversete Subspecies-film.

Herudover kan du i år også deltage i en blodig filmquiz fredag den 7. april kl. 18:10-19:00 (fri entré) samt en Blodig Weekend-fest om lørdagen fra klokken 23:30 i Studenterhuset (fri entré). Lækkert med disse arrangementer udover filmvisningerne. Men tjek det altsammen ud på festivalens hjemmeside lige her.

Der er med andre ord nok, som du både kan og bør kaste dig sultent over den kommende blodige weekend. Jeg skriver løbende fra festivalen og håber da, at vi ses i mørket. Vel mødt, horror hounds og genrefans.

Void-still-01-lille

Kutteklædte skikkelser i The Void

ET PAR FILMANBEFALINGER TIL BLODIG WEEKEND 2017
Festivalen byder vanen tro på en række helt nye skræk- og actionfilm, men også et par ældre titler. Både nye og gamle film trækker i mig. Blandt de nye film finder man blandt andet følgende titler, som jeg ser lidt ekstra frem til i det spændende filmudbud: The Belko Experiment, The Void og The Night of the Virgin videre til XX, The Autopsy of Jane Doe og Headshot.

Når det kommer til de ældre titler, så er det film i forbindelse med gæsterne Fred Williamson og Anders Hove, der lokker mest. Her bliver det nemlig til et kig på eller gensyn med henholdsvis From Dusk Till Dawn fra 1996 og Black Caesar fra 1973 videre til Anders Hove-vampyrfilmen Subspecies fra 1991. Gode sager.

Subspecies-lille-01

Anders Hove i rollen som vampyren Radu i en af Subspecies-filmene

Blodig kontorvold og Lovecraft-inspireret kutte-horror
Lad mig lige uddybe lidt omkring de seks nye film, jeg har et ekstra godt øje til – i vilkårlig rækkefølge. First up er festivalens åbningsfilm The Belko Experiment.

Præmissen er simpelt og klart beskrevet i programmet: ”Firs colombianske medarbejdere får stillet en særlig opgave på deres arbejdsplads i et stort højhus: Dræb eller bliv dræbt.” Ja, det kan kun blive en brutal og blodig fest! Særligt med tanke på, at Greg  McLean er instruktør (manden bag den intense outback-gyser Wolf Creek) samt skrevet af James Gunn (manden bag den herligt snaskede Slither og superheltesjov med Guardians of the Galaxy).

Jeg ser også virkeligt frem til den The Void, da jeg har fulgt dens produktion i længere tid – og den ser mere og mere spændende ud. Så det er bestemt på sin plads, at den har fået en plads på årets program. Og med programbeskrivelsen lader det til, at den ikke kommer til at skuffe – i hvert fald ikke på effektsiden: ”Helvede er kommet til jorden i The Void, der er en homage  til 1980’ernes lavpraktiske effektfilm”. Sådan!

Belko-Experiment-lille-01

Shit is about to go down i The Belko Experiment

Grotesk komediesplat og godt med kvindegys
Den svære disciplin at forene horror med humor er det, The Night of the Virgin forsøger på. Det betyder blandt andet ifølge programmet: ”Der er ikke sparet på kropsvæsker eller fantasifuld brug af ditto i The Night of the Virgin, der uden tvivl vil komme til at stå tilbage som en af de mest ’langt ude’ film i 2017”. Filmens instruktør og producer deltager desuden ved visningen. Jeg glæder mig.

Med antologifilmen XX kommer der kvinder på banen, da filmens fire kortfilm alle er instrueret af kvinder – og ifølge programmet desuden ”er fire kortfilm med  et feminint twist, der alle får de store gys frem”. Det håber jeg så på – også selvom XX ikke har fået en overvældende positiv modtagelse rundt om i verden. Men ja, der skal jo også være plads til positive overraskelser.

Night-of-the-Virgin-01

Blodet kommer til at flyde i horrorkomedien The Night of the Virgin

En død kvinde og indonesisk über-action
Der er allerede god buzz omkring The Autopsy of Jane Doe – i hvert fald i de kredse, jeg kommer i. Så med anbefalinger fra flere munde, lader det til, at den her kan blive et ret så interessant bekendtskab. Og med lovning fra festivalens side om ”body-horror for viderekomne”, lader det til, at Blodig Weekends gæster godt kan glæde sig.

Det hele er dog ikke gys, horror og splat på Blodig Weekend. Festivalen favner nemlig blandt andet også rå action. Det er i hvert fald, hvad der er lagt op til med den indonesiske Headshot. Programmet lover således, at ”Ultravolden hersker over alt”, og at ”Adrenalinen flyder gennem lærredet.” Så hvis vi her er bare i nærheden af de to The Raid-films energi, er der en brutal fest i vente.

headshot-lille-01

Der deles i den grad håndmadder ud i den indonesiske Headshot

– Du køber dine billetter til Blodig Weekend lige her.
– Besøg Blodig Weekend på deres
hjemmeside her og på Facebook her.
– Besøg Filmskribenten på Facebook
her.