BLODIG WEEKEND 2018: Vi ses til genrefilmfestivalen – her er mine anbefalinger

Blodig Weekend 2018: Så er det snart tid til sjette omgang af Danmarks største genrefilmfestival Blodig Weekend. Det betyder, at du igen kan kaste dig sultent over horror, gru og andre både brutale og bizarre genrefilm – 15 titler i alt.

Blodig Weekend forløber fra den 12.-15. april i Cinemateket i København. Du får fat i dine billetter lige her.

Jeg har kigget festivalens program igennem og kommer her med mine anbefalinger og lidt information om de forestående eskapader. Ja, der er igen i år flere gode sager i vente.

Det betyder både nye film samt retro-titler, videre til et gratis gyser-seminar og en ligeledes gratis horror-quiz, mens festivalen atter engang byder på et Collectors Market, hvor du kan købe film, plakater og merchandise samt andre interessante sager.

Thriller

Christina Lindberg i ‘Thriller’ fra 1973

Festivalen får vanen tro også besøg af gæster. Blandt andre den svenske skuespillerinde Christina Lindberg i forbindelse med visningen af hævnfilmen ‘Thriller’ fra 1973, mens instruktøren Jeff Lieberman møder op til visningerne af sine film – den syrede ‘Blue Sunshine’ og den ækle ‘Squirm’. Læs om alle festivalens gæster her.

Blodig Weekend er med andre ord andet end sit filmudbud. Der er ganske enkelt nok, som du både kan og bør kaste dig over på den kommende festival. Vel mødt, horror hounds og genrefans. Jeg håber, vi ses i mørket.

Der er som nævnt både nye og gamle film på festivalens program. Nye som gamle titler trækker i mig, hvor der blandt andet venter både olme spøgelser, brutale seriemordere og komiske vampyrer. Nå ja, samt naturligvis en vanvittig Nicolas Cage.

mom and dag nicolas cage

Nicolas Cage på krigsstien i den sorte komedie ‘Mom and Dad’Lad mig da blot starte med at sige, det egentlig er samtlige tre af festivalens retro-titler, der lokker. De allerede nævnte ‘Thriller’, ’Blue Sunshine’ og ‘Squirm’ – og med besøg af henholdsvis Christina Lindberg samt Jeff Lieberman er der lagt op til noget ganske særligt.

Lad mig således springe videre til et kig på nogle af programmet nye film. Jeg elsker blandt andet spøgelsesgys, hvorfor jeg ser frem til åbningsfilmen ‘Ghost Stories’, der i programmet lovende beskrives som “en film, der er helliget de gamle klassikere, men samtidig gør sit for at være en del af den nytænkende elite.”

Der venter slasher-ballade med den fjerde film i ‘Hatchet’-serien, hvis omtale tyder på en skøn og splatte crow-pleaser: “‘Victor Crowley’ er party-horror, der ikke kun er en pastiche på genren, men også en effektiv måde at blande skræk og humor uden at det nogensinde bliver forceret.”

housewife blodig weekend

Et lovende brutalt billede fra ‘Housewife’Jeg var ganske begejstret for Can Evrenols bizarre og blodige debutspillefilm ‘Baskin’, hvor hans nye film ‘Housewife’, da også lokke – særligt med følgende ord fra Blodig Weekend: “Hvis man leder efter en film med en gevaldig WTF-faktor, vil ‘Housewife’ uundgåeligt være svaret.”

Der er også plads til sort vampyr-komik. Det sker med den norske ‘VampyrVidar’, der ifølge program omtalen lover at være “en af de sjoveste horrorkomedier i år.”

Pascal Laugier står bag en af mine absolutte favoritter, den yderst makabre ‘Martyrs’. Så naturligvis ser jeg frem til hans nye værk ‘Ghostland’, der får disse ord med i programmet: “En af de mest barbarisk smukke, men også udfordrende skrækfilm i år.” Lyder lovende.

ghostland

Pascal Laugiers ‘Ghostland’ ser virkelig interessant ud

Filmen med den simple, men forhåbentlig retvisende titel ‘Revenge’ lover i programomtalen en film, “der svælger i oceaner af blod”. Behøver jeg sige mere?

Blodig Weekend slutter af med selveste Nicolas Cage på bersærkergang med den sorthumoriske ‘Mom and Dad’. Jeg er solgt på Nicolas Cage alene, men med omtalen af en film, “hvor Nicholas Cage igen beviser, at der ikke er nogen, der kan spille sindssyg som Cage, når han er på sit allermest vanvittige stadie” er det svært ikke at glæde sig til denne festival-finale.

Herunder det fulde program for Blodig Weekend 2018

TORSDAG den 12. april
– ‘Ghost Stories’ klokken 20:30

FREDAG den 13. april
– ‘Victor Crowley’ klokken 16:45
– ‘Knuckleball’ klokken 19:00
– ‘Thriller’ klokken 19:15
– ‘Housewife’ klokken 21:30
– ‘Blue Sunshine’ klokken 21:45

LØRDAG den 14. april

– Seminar: ‘Hvordan virker det effektive gys?’ klokken 12:00-14:00
– Begivenhed: Collectors Market klokken 12:00-17:00
– ‘Still/Born’ klokken 14:30
– ‘Ruin Me’ klokken 16:45
– ‘VampyrVidar’ klokken 17:00
– ‘Ghostland’ klokken 19:15
– ‘Squirm’ klokken 19:30
– ‘Revenge’ klokken 21:30

SØNDAG den 15. april

– Begivenhed: Horror-quiz klokken 12:30
– ‘Euthanizer’ klokken 14:15
– ‘What the Waters Left Behind’ klokken 16:30
– ‘Mom and Dad’ klokken 19:15

– Du køber dine billetter til Blodig Weekend lige her.
– Besøg Blodig Weekend på deres hjemmeside her og på Facebook her.