BLODIG WEEKEND 2017: Endnu mere blod og sprøjtende splatBlodig Weekend 2017: Genrefilmfestivalen Blodig Weekend levede i den grad op til sit blodige navn på andendagen fredag. I hvert fald for mit vedkommende og de to ud af dagens i alt fem visninger, som jeg nåede at se. Nemlig den stemningsfulde og klistrede monsterfest The Void samt den kropsvæske splattede og sexlystne The Night of the Virgin.

Men udover dagens herligt grumme og grusomme film, kunne man også deltage i en ligeledes grum og grusom film-quiz, hvor man kunne få stillet sin horror-viden på prøve i alt godt fra skrækfilmens verden. En herlig idé og en ekstra fin begivenhed på festivalen.

Blodig Weekend 2017 quiz 01

Der diskuteres blodige quiz-svar, så det knager


Da mørket så småt sænkede sig over Cinemateket i det blodige hjerte af København, hvor de skønne grusomheder finder sted, var det atter tid til at bevæge sig ind i biografsalens mørke. Vel at mærke efter, at der vanen tro var blevet snakket forventningsfuldt om, hvad det nu var, vi alle skulle ind og opleve: Nemlig den tentakelklamme The Void. Det var nu ellers et lidt svært valg, da From Dusk Till Dawn rullede over lærredet i en anden sal på samme tid – ovenikøbet på 35 mm.

The Void viste sig dog at være et forrygende godt valg. For skrækfilmen var rig på fede praktiske splatter-effekter, slimede monstre og ikke mindst en urovækkende dommedagsstemning. I filmen bliver en gruppe mennesker nemlig fanget på et øde hospital, der omringes af mystiske kutteklædte skikkelser. I takt med, at panikken breder sig, tager de mystiske begivenheder blot til. Og med sin egen sære logik, folder de atmosfærefulde eskapader sig kun mere og mere splattet ud i helt John Carpenskerske og David Cronenbergske dimensioner. Virkelig skønt.

Void-still-01-lille

Kutteklædte skikkelser, der lurer i mørket i The Void


I foyeren efter visningen gik snakken om de netop afsluttede blodsløjer i The Void – og der ventede blot mere blod og alle øvrige kropsvæsker med den spanske og sorthumoristiske horrorfilm The Night of the Virgin. Desuden var filmens instruktør Roberto San Sebastián samt producer Kevin Iglesias til stede før, under og efter visningen af de syrede og sjaskede løjer, hvor en ung mand i den grad kommer i problemer en skæbnesvanger nytårsaften.

For i sin jagt på damer, bliver han forført af en mystisk ældre kvinde, der snart får ham med hjem i sin overraskende klamme lejlighed med kakerlakker på gulvene og skidt overalt. Herfra bliver det kun mere mystisk, hvad kvinden egentlig vil med sin unge fangst. Men det er i hvert fald ikke blot et nytårsknald. Det går dog først alt for sent op for den uheldige bejler, der har udsigt til yderst makabre grusomheder, som det er svært at forestille sig – endsige gengive.

Blodig Weekend 2017 Virgin 01

Instruktør og producer holder hof ved visningen af The Night of the Virgin.

Efter visningen var der en veloplagt Q&A med instruktør og producer, som blandt andet fortalte om filmens mangel på succes i hjemlandet, der hader den, mens blandt andet både Finland, Mexico og nu øjensynligt også Danmark kan lide den. Det kunne jeg i hvert fald – også selvom filmens første halvdel gik en smule i tomgang.

Det var dog tomgang, som var til at tilgive, da eskapaderne i den grad tog til i filmens vildt bizarre, über-klamme og herligt splattede anden halvdel. For her fik den absolut ikke for lidt med den kropsvæske-sprøjtende malerpensel. Eller måske rettere med spandfulde af opkast, slim, sæd, snot og ikke mindst blod i en herlig pærevælling. Både klamt, men også leveret med et herligt og grotesk glimt i øjet.

Night-of-the-Virgin-01

Den stakkels bejler på splattet afveje i The Night of the Virgin.Men bare rolig, for Blodig Weekend er bestemt ikke forbi endnu. Allerede i dag lørdag og i morgen venter der endnu flere makabre, groteske og actiontunge film. Så tjek lige op på festivalen, for du kan stadig nå at sikre dig billetter til resten af festivalens øvrige film – og så er der jo også en Blodig Weekend-fest i aften. Vi ses i mørket.

– Du køber dine billetter til Blodig Weekend lige her.
– Besøg Blodig Weekend på deres hjemmeside her og på Facebook her.
– Besøg Filmskribenten på Facebook her.