VAIANA: Sæt sejl og tag ud på en eventyrlig rejse på det åbne hav


Eventyrlig animation på Blu-ray: Det er altid spændende at se, hvad Disney disker op med, når du udsender en ny animationsfilm. Med deres seneste film rammer de atter engang plet. For med Vaiana leveres en både smukt animeret, vittig og velskrevet samt sjov fortælling om bevise sit værd og at finde sig selv og vej her i livet.

Her bliver man som publikum nemlig taget med ud på en forrygende og ikke mindst særdeles flot rejse på det brusende hav, da man her følger den seje teenage-pige og prinsesse Vaiana samt ikke mindst den muskuløse halvgud Maui, når de to sætter sejl og begiver sig ud på en både farefuld og underholdende rejse.

Vaiana blu-ray 01

Den eventyrlystne Vaiana sejler nemlig ud på havene med den mission at bevise både sit værd som navigatør samt ikke mindst at redde sit folk. Det er på denne rejse, at møder hun den engang så mægtige halvgud. Sammen krydser de således havet og trodser de umulige odds, når de støder på både enorme skabninger ude på havet og store udfordringer undervejs.

Filmen er instrueret af de to mestre Ron Clements og John Musker, der blandt andet også har stået bag Disney-klassikerne Den Lille Havfrue og Aladdin. Så ja, Vaiana er bestemt i kyndige hænder, må man sige. Og med Vaiana beviser de atter, at de har god hånd om både den engagerende fortælling, fængende sange og ikke mindst medrivende animation.

Vaiana blu-ray 02

Det er debutanten Auli’i Cravalho, der lægger veloplagt stemme til den seje Vaiana, mens Dwayne ‘The Rock’ Johnson spiller halvguden Maui med både vittig timing og store muskler. Så ja, sæt du roligt sejl og sæt dig ikke mindst godt til rette for at nyde denne forrygende fortælling på det åbne hav, hvor alt kan ske og eventyret venter.

Blu-ray-udgivelsen er desuden en teknisk fornøjelse med sin både veldefinerede, farvemættede og detaljerige billedside, mens det dynamiske lydspor også er en ren fornøjelse med sine velbalancerede niveauer samt klare klang og fine bund. Ekstramaterialet er ligeledes fornemt og fyldigt, hvor man blandt andet får et par kortfilm samt en række featuretter, der ser nærmere på filmens forskellige aspekter, så som musikken og stemmerne videre til slettede scener samt et kommentarspor, der yderligere folder baggrundsviden og tanker ud om filmen.

Vaiana udkommer på dvd og Blu-ray den 15. juni 2017.
Vaiana Blu-ray cover