MALEFICENT: Angelina Jolie er skøn som hornet fe, men eventyret mangler pondus

Blu-ray-anmeldelse: Den er god nok, Angelina Jolie har både vinger, horn i panden og lidt for høje kindben i Disneys eventyrlige Maleficent. Her indtager hun titelrollen som Torneroses onde fe, der er knap så ond som sit rygte. Filmen giver nemlig en mere nuanceret udlægning af den ellers så grumme skurk. For bag de mørke klæder gemmer sig en tragisk kærlighedshistorie og et bristet hjerte.

En tragisk forelskelse har nemlig gjort den ellers så fredelig fe til den hævngerrige skurk, vi alle kender. Maleficent kaster i dette eventyr kaster en frygtelig forbandelse over kongedatteren Aurora, der nu vokser op midt i striden mellem menneskenes kongerige og skovens rige, hvor Maleficent hersker. Men igen, Maleficent er aldrig sådan rigtig ond – eller for den sags skyld skræmmende eller farlig.

Maleficent 01©Disney

Den hornede fe er en såret sjæl, der hele vejen tydeligt bærer sit ømme hjerte på sit ydre. Det er selvfølgelig altid spændende at udfordre tematikker som godt og ondt, men her afføder det ikke engagerende dilemmaer, da der aldrig rigtig er en egentlig konflikt til stede hos Maleficent om det gode og de onde. Et dramatisk pondus udebliver. Maleficent er allerhøjest en smule hævngerrig.

Heldigvis har filmen andre klare styrker, blandt andet sit univers. Det er smukt, fascinerende og forførende. Lige fra de dystre skove, til åndeløse solnedgange og kampe mellem træmonstre og riddere. En gennemført kulisse for den desværre lidt ujævne fortælling og de gennemskuelige karakterer. Men nu er det også produktionsdesigneren bag Avatar og Alice i Eventyrland, der har sin instruktørdebut.

Maleficent 02©Disney

Det bærer filmen absolut præg af, men Robert Strombergs helstøbte univers er desværre ikke nok til at gøre Maleficent til mere end et ok fornøjeligt eventyr. Men det er bestemt også ok, da eventyret alene er værd at se på grund af en skøn Angelina Jolie. Det eventyrlige univers er ligeledes dragende og med til at gribe mig, når nu historien og karaktererne har sine problemer med det.

Rollelisten byder desuden på Sharlto Copley som forbitret konge, mens Elle Fanning egentlig bare er dødirriterende som en forceret smilende Aurora, jeg mest havde lyst til at ruske noget oprigtighed ind i. Ja, Maleficent er lige ved og næsten at kunne have været det forrygende eventyr som både den legendariske fe og Angelina Jolie fortjener. Men mon ikke Disney gør forsøget igen med en to’er?

Filmen, Maleficent, 3/6:3_6 - stars_LILLE

Maleficent 04©Disney

Ekstramateriale, billede og lyd:
Hvor filmen måske nok har sine ujævnheder, er Blu-ray-udgivelsen noget mere solid. Det smukke univers gengives her smukt med både god detaljegrad, solid kontrast og et både skarpt og farvemættet billede. Lydsiden spiller ligeledes virkelig godt med velbalancerede niveauer, hvor både de brølende krigsscener, dialogen og det eventyrlige score foldes dynamisk ud. Ekstramaterialet er dog ikke det store sus.

Her får man seks en smule overfladiske, men velproducerede featuretter, der kigger op Fannings rolle Aurora, et kig på Disney originale tegnefilm Tornerose og forholdet til filmen, filmens episke krigsscene samt Maleficents udseenede og Jolies arbejde med karakteren samt slutteligt fem ikke vildt spændende slettede scener (i alt 33 min.).

Ekstramateriale 3/6  3_6 - stars_LILLE| Billede 5/6 5_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– Besøg Filmskribenten på Facebook HER.[tabgroup][tab title=”Maleficent | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 4/6:
4_6 - stars

Maleficent cover
Originaltitel: Maleficent, USA, 2014
Release: d. 13. oktober 2014
Instruktion: Robert Stromberg
Medvirkende: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning, Sam Riley, Imelda Staunton, Juno Temple, Lesley Manville m.fl.
Spilletid: 97 min
Udgiver: Walt Disney Home Entertainment[/tab][/tabgroup]