AMONG THE LIVING: Brutal, eventyrlig og fæl fransk slasher

Blu-ray-anmeldelse: Siden de to franskmænd Alexandre Bustillo og Julien Maury spillefilmsdebuterede med deres forrygende og forrygende blodige Inside i 2007, har min opmærksomhed været rettet mod dem. Derfor har jeg også set frem til deres tredje og seneste film, Among the Living.

For hvor kunne de nu finde på at tage skrækfilmsgenren hen? Først den splattede og intense home invasion-debut og den mere børnevenlig opfølger Livid i 2011 – et overnaturligt gys og en overraskende genrebastard. Med Among the Living indtager de slasher-filmen med deres venlige kærlighed til genren, som de også her drejer på deres egen måde.

among the living blu-ray anmeldelse 01

Filmen følger tre drenge, der på en pjækkedag leder dem på afveje til et øde og forladt filmset. Helt forladt er det dog ikke, for her holder en mordlysten galning med en grum baggrundshistorie til. Han opdager selvfølgelig drengene, som nu må flygte for livet. Her fra slippes gruen for alvor løs.

På samme måde som deres to første film, er også Among the Living en genrebevidst film og i høj grad også er en hyldest til skrækfilm. Her blandes uhyggen, de mørke skakter og skræmmende monstermasker op med en Spielberg-agtig vibe med sin forstadsstemning, fraværende forældre og familieproblemer.

among the living blu-ray anmeldelse 03

Ja, det er ment på mest positive måde. For godt nok er Among the Living Bustillo og Maurys mest tilgængelige film, men den mangler bestemt hverken bid, brutalitet eller overraskeler. Det er en skrækfilm, der har samme kvaliteter som de uhyggelig historier og dystre eventyr, der fortælles omkring bålet.

Bustillo og Maury har dog ikke glemt, at genren også kan være brutal, hvilket filmens nådesløse åbningsscene er et forrygende godt eksempel på – hvor der også sendes en kærlig hilsen til deres debutfilm. Among the Living er med andre ord en skøn, grum og genreelskende film. Den slags, hvor der selvfølelig kører en klassisk sort/hvid-horrorfilm i tv’et.

Filmen, Among the Living 4/6: 4_6 - stars_LILLE

among the living blu-ray anmeldelse 02

Billede, lyd og ekstramateriale:
Filmen gør sig helt ok på Blu-ray. Billedet er farvemættet og med solid kontrast. Dog står billedet ikke altid lige skarpt, mens banding også forekommer. Der hæmmer dog ikke oplevelsen, og billedet står overordnet flot. Lydsiden er mere overbevisende med dynamisk brug af sine elementer, der medrivende underbygger uhyggen og filmens univers.

Desværre er der ikke meget ekstramateriale at komme efter. Her bliver det til filmens trailer, et slideshow med billeder fra filmen og trailers for andre at selskabets udgivelser. Desværre trækker dette og udgivelsens tekniske aspekter den samlede vurdering af udgivelsen ned på tre stjerner – men filmen får så absolut min klare anbefaling.

Ekstramateriale 1/6 1_6 - stars_LILLE | Billede 4/6 4_6 - stars_LILLE | Lyd 5/6 5_6 - stars_LILLE

– Besøg Filmskribenten på Facebook HER. [tabgroup][tab title=”Among the Living | Blu-ray-anmeldelse”]Samlet vurdering af Blu-ray-udgivelsen 3/6:
3_6 - stars
among the living cover
Originaltitel: Aux yeux des vivants, Frankring, 2014
Release: d. 16. oktober 2014
Instruktion: Alexandre Bustillo og Julien Maury
Medvirkende: Anne Marivin, Théo Fernandez, Francis Renaud m.fl.
Spilletid: 90 min
Udgiver: Another World Entertainment[/tab][/tabgroup]