’True Blood’ bliver mere og mere kulørt

Jeg har netop set fjerde sæson af True Blood og jeg skal love for, at det er en serie, der bliver mere og mere kulørt. Det er ikke hele vejen til dens fordel, men det er bestemt stadig underholdende at være på besøg i Bon Temps, hvor Sookie fortsat slås med kærligheden til to vampyrer, mens diverse skabninger lurer i mørket. Denne gang har en grum heks indfundet sig i byen med en plan om at udslette alle vampyrer.

I en tid hvor vampyren blev kastreret af ’Twilight’-serien, var det rart, at HBO med True Blood skød en tiltrængt dosis sex, død og perversitet ind i vampyr-myten. For ja, her slår vampyrer ihjel, de suger blod og kan ikke tåle sollys. Ingredienserne er fortsat de samme i fjerde sæson, hvor der dog skrues en tand op for både saftighederne og ikke mindst de overnaturlige væsners eskapader.

Nye skabninger kommer til, mens Sookie, den evigt søde Anna Paquin og hendes umage slæng må stå ansigt til ansigt med en ny ondskab. Men der byttes om på rollerne i denne omgang, hvor bl.a. den ellers så kolde vampyr Eric Northman, en stoisk Alexander Skarsgård tæmmes af mystiske kræfter, mens den godmodige vampyr Bill Compton smides for døren af en ellers håbløst forelsket Sookie.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Det er fortsat karaktererne og deres indbyrdes drama, der driver serien frem – det meste af vejen. For det er 12 plottunge episoder, hvor de mange karakterer og deres individuelle historier til tider er ved at suge tempo og fokus ud af løjerne. Heldigvis er der tilpas med smæk på både blod, vold og sex, at man aldrig keder sig – men bl.a. en lidt for buldrende finale på sæsonen kunne jeg godt have været foruden.

Men selvom dette er en til tider noget spraglet og ujævn fortalt sæson, så er der stadig nok gode afsnit, nye idéer og overnaturlige tilføjelser til universet, at jeg ser frem til de næste sæsoner. Men jeg håber, at der findes et lidt bedre fokus og at de mange karakteres samspil balanceres en smule bedre. Men for dælen, Fiona Shaw er sgu skræmmende som ondsindet heks, så tag roligt endnu en tur til Sydstaterne.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Serien præsenteres flot på Blu-ray. Billedet står farvemættet og nuanceret de 12 afsnit, hvor også detaljegrad og skarphed overbeviser – her er kun mindre udfald undervejs. Lydsporet er en tand mere helstøbt og går klart igennem hele sæsonen, hvor der skabes både medrivende atmosfære og neglebidende spænding.

Man finder en solid og interessant omgang ekstramateriale. Alle afsnit kan ses med diverse beskrivelser, der popper op undervejs og bl.a. forklarer baggrundshistorie og karakterer. Seks afsnit kan ses med informative kommentarspor med både cast og crew. Herudover finder man en række korte og ikke så interessante promo-agtige features til hvert afsnit (ca. 60 min. i alt.), så er diskussionen med Alan Ball (28 min.), manden bag serien, mere givende. Men alt i alt et fint ekstramateriale.

Originaltitel: True Blood – Season 4, USA, 2011
Instruktion: Michael Lehmann, Scott Winant m.fl.
Medvirkende: Anna Paquin, Stephen Moyer, Sam Trammell, Ryan Kwanten, Rutina Wesley, Alexander Skarsgård, Kevin Alejandro, Chris Bauer Kristin Bauer van Straten, Nelsan Ellis, Todd Lowe, Jim Parrack, Fiona Shaw m.fl.
Spilletid: 660 min.
Udgiver: Warner Home Entertainment