To nørder på afveje med fjollet rumvæsen

Jeg er vild med Hot Fuzz og elsker Shaun of the Dead. Begge film med det uimodståelige makkerpar Simon Pegg og Nick Frost i front. I komedien Paul slår de to briter atter pjalterne sammen, mens Seth Rogen klukker sig igennem rollen som tilbagelænet rumvæsen. Jep, science fiction-genren tages her under kærlig behandling på et vildt road trip gennem USA…

De bedste venner Graeme og Clive (Pegg og Frost) er taget til USA for at deltage i nørd-mekkaet Comic-Con og herefter køre gennem landet for at se nogle af de mest kendte UFO-sightings. Men inden de ser sig om, får de ufrivilligt selskab af det potrygende og storbandende rumvæsen Paul. Han er på flugt fra regeringen – og så går den vilde jagt ellers, alt imens science fiction-referencerne flittigt fyger afsted.

Selvom det er Pegg og Frost, der har stået for manuskriptet, så nås samme komiske højder desværre ikke som i Hot Fuzz og Shaun of the Dead, der begge er instrueret af Edgar Wright. Her er mere fokus på slapstick, action samt pik-patter-og-prut-jokes – og nej, det er ikke lige sjovt hele vejen. Men selvom her ikke er tale om samme grad af underspillet og tør britisk humor, som man før har set fra de to herrers side, så er de to stadig godt selskab.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSE–>

Og ja, Seth Rogen er Seth Rogen, men her blot i skikkelse af et computergenereret rumvæsen – og det fungerer faktisk fint, også selvom vittighederne kører en kende fast i platheder. Desuden diskes der op med den ene fornøjelige birolle efter den anden. Bl.a. udgør Bill Hader og Joe Lo Truglio som tumpede agenter et morsomt modsvar til Pegg og Frost, mens Kristen Wiig er dødcharmerende som kvindeligt sidekick.

Der er med andre ord mange gode grunde til at kaste sig over denne til tider ganske morsomme hyldest til science fiction-genren. Desværre går der lidt for meget bulder og brag i den undervejs og finalen er lige ved at udmanøvrere den forudsigelige, men faktisk ganske gribende historie, hvor venskabet mellem Pegg, Frost og Rogen udgør kernen – samt selvfølgelig også en sød indskudt romance.

Men nej, her er ikke tale om en ny Shaun of the Dead. Tempoet er en smule ujævnt, vittigheder ikke alle lige veltimede og overraskelserne til at overse – tja, måske Edgar Wright kunne have sendt løjerne mere vellykket i mål. Men hvis man som jeg er en sucker for science fiction samt selvfølgelig Pegg og Frost, vil man nok kunne finde god mening i at tage på dette bumlende road trip.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Blu-ray-udgivelsen leverer filmen med et forrygende billede – farverne er veldefinerede, kontrasten solid og detaljerne indtagende. Lydsporet gør sig ligeledes fremragende og går klart igennem med gode niveauer og fine panoreringer.

Herudover finder man en stak udmærket ekstramateriale. En samling ret morsomme bloopers (11 min.), skabelsen af rumvæsnet Paul (15 min.), Simon Pegg, der skærer ansigter (1 min.), et kig på Jeffery Tambors morsomt underspillede karakter (2 min.), gallerier med plakater, storyboads og fotos fra optagelserne samt et veloplagt kommentarspor med instruktør Greg Mottola, Pegg, Frost, Hader og producer Nira Park. Det er værd at sidde igennem, ikke mindst pga. Pegg, Frost og Hader.


Originaltitel:
Paul, USA, 2011
Instruktion:
Greg Mottola
Medvirkende:
Simon Pegg, Nick Frost, Seth Rogen, Jason Bateman, Kristen Wiig, Bill Hader, Sigourney Weaver, Jane Lynch m.fl.
Spilletid:
104 min.
Udgiver:
Universal Home Entertainment