Veloplagt Tom Cruise i endnu en umulig mission

Der er i den grad knald på løjerne, når Tom Cruise for fjerde gang kaster sig frygtløst ud i rollen som den hemmelige agent Ethan Hunt. Og nej, missionen er bestemt ikke blevet nemmere i den heftige Mission: Impossible – Ghost Protocol. Her gælder det nemlig om at sikre verden imod atomkrig, intet mindre.

Herudover er Hunts bagland sat ud af spil, da IMF-organisationen er anklaget for at føre terrorisme. Så nu er den ensomme ulv for alvor på egen hånd, dog bakket godt op af sit lille team. Simon Pegg er tilbage som computer-geni og comic relief, mens en solid Jeremy Renner og en elegant Paula Patton er nye agenter i felten. Sammen udgør de et dynamisk team, der spiller veloplagt op imod de kulørte strabadser.

For selvom situationen er alvorlig, så er det rendyrket sjov og ballade – komikken har også lige fået en tand op i denne ombæring. Vanen tro er der godt gang i teknisk opfindsomme gadgets og halsbrækkende stunts, der giver fingeren til tyngdekraften. Her er bl.a. kontaktlinser, der kopierer tophemmelige dokumenter og så får man det svimlende stunt med Tom Cruise dinglende på ydersiden af verdens højeste bygning i Dubai. Medrivende og yderst veleksekveret adrenalinaction.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Instruktøren Brad Bird, der hidtil (mest) har gjort sig udi animationsfilm, bl.a. de fantastiske Ratatouille og De Utrolige, har med sin spillefilmsdebut med ’rigtige mennesker’ leveret varen. For selvom her måske godt kunne være skåret et stunt fra og überskurken i skikkelse af Michael Nyqvist er en smule fraværende undervejs, så har filmen et fornøjeligt tække for både tempo, action og visuel historiefortælling.

Mission: Impossible – Ghost Protocol fortsætter altså i samme bombastiske og hæsblæsende spor, hvor J.J. Abrams slap serien med det tredje kapitel. Man finder (stadig) ikke de mest dybe karakterer, selvom Hunt dog har fået lidt mere kant i seriens seneste to film. Men pyt med det, for det er pokkers god underholdning – kulørt, letbenet og medrivende agent-action. Jeg venter spændt på fortsættelsen.

– Læs min anmeldelse af ’Mission: Impossible I, II og III’ HER.

Ekstramateriale, billede og lyd:
Okay, lad det være sagt med det sammen, filmens billede- og  lydside på Blu-ray-udgivelsen er pokkers lækker. En sand fornøjelse. Billedet står knivskarpt, detaljerigt og farvemættet hele vejen, mens lydsporet sender både bulder, brag og dialog overbevisende afsted. Herudover får man en pæn omgang ekstramateriale, men underligt nok ikke samtlige features, der ellers er at finde på den amerikanske Blu-ray-udgivelse. Her er skåret mere end 1 time fra! Virkelig ærgerligt.

Først en todelt-’making of’, (29 min), hvor Brad Bird bl.a. tager os med til Dubai, hvor det vilde stunt på Burj Khalifa blev udført og videre til det imponerende set, hvor den hårdtslående finale blev filmet. I Impossible Missions (6 min.) ser man på skabelsen af sandstormen samt forskellige af filmens rekvisitter. Slutteligt er der tre slettede scener (5 min.) med valgfrit kommentarspor med Brad Bird. Desværre ikke så grundigt et supplement, som man kunne have ønsket sig. Men filmen er super underholdende, mens billede og lyd tager kegler. Absolut en solid udgivelse.

Originaltitel:
Mission: Impossible – Ghost Protocol, USA/UAE, 2011
Instruktion: Brad Bird
Medvirkende: Tom Cruise, Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Michael Nyqvist m.fl.
Spilletid: 2 time 8 min.
Udgiver: Paramount Home Entertainment.