Saul Bass-titelsekvens-montage

Det er altid en fornøjelse, når en film åbner med en titelsekvens, der fanger ens interesse, overrasker og sætter den helt rigtige tone for filmen. En af de mest legendariske titelsekvens-skabere er Saul Bass. Han instruerede også et par film, men han er primært kendt for sine plakat-designs og titelsekvenser – bl.a. samarbejdet med Alfred Hitchcock på film som Vertigo, Menneskejagt og Psycho.

I forbindelse med den kommende bog Saul Bass: A Life in Film & Design har Ian Albinson fra Art of the Title lavet en lille laber montage med flere af Saul Bass ikoniske titelkvenser. Her fanges fint hans minimalistiske stil, rene liner og rytmiske brug af grafik.

[vimeo]http://vimeo.com/31992143[/vimeo]

Se også:
En tur gennem titelsekvensens historie
Forrygende filmtitel-grafik i lange baner
Saul Bass-inspirerede titelsekvenser til Lost og Tron