En tur gennem titelsekvensens historie

Der er ikke noget så lækkert, som en gennemført titelsekvens til at sætte tonen for en film. Nogle gange er det visuelt værk og hel lille film i sig selv. Bl.a. er Saul Bass’ titelsekvenser til en række af Alfred Hitchcocks film banebrydende. Ian Albinsons lille montage A Brief History of Title Design indfanger nogle af de mest ikoniske titelsekvenser gennem tiden, hvor der også er blevet plads til tv-serier.

Han starter tilbage i 1916 med Intolerance og så kører det ellers derudaf, hvor den ene klassiske titel toner frem efter den anden. Citizen Kane, Psycho, Goldfinger, Star Wars, The Terminator, Se7en osv. Nogle nye og mindeværdige titelsekvenser er bl.a. den farverige og eksperimenterende i Scott Pilgrim vs the World og Zombieland, der byder på Metallicas tunge For Whom the Bells Tolls, mens zombier spytter blod i super slow motion – super cool.

[vimeo]http://vimeo.com/20759580[/vimeo]

Se også:
Listen med film brugt i montagen
Saul Bass-inspirerede titelsekvenser til Lost og Tron