Tarvelig træ-gyser kløver for få hoveder

Tja, hvis man som undertegnede er vild med horrorfilm, så støder man uundgåeligt på mange tamme forsøg udi den hårrejsende genre. Den britiske ’en-tur-i-skoven-går-grueligt-galt-på-grund-af-galning’-gyseren Don’t Let Him In er en af disse træge bump, man desværre må slæbe sig over i jagten på det vellykkede skrækfilms-kick.

En flok unge mennesker skal tilbringe en weekend på landet i en lille hyggelig hytte. Men selvfølgelig bliver det ikke en hyggelig tur, for en brutal morder hærger på egnen – han parterer sine ofre og hænger ligdelene op i træerne. Nasty stuff. Paranoiaen i flokken tager til og snart må de sande, at den såkaldte ’Træ-kirurg’ bestemt ikke blot er en skræmmende skrøne. BØH…!

Lyder det bekendt? Det er det absolut også. Ikke at denne gennemtærskede skræk-skabelon fejler noget – men når klichéerne leveres så klodset som tilfældet er og uden den nerve og det punch, der kunne have givet forudsigelighederne en smule puls, så udebliver uhyggen og engagementet i den hårdtprøvede flok.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Men hvis man som jeg har et godt øje til de en smule tarveligt udseende samlebånds-slasherfilm fra de grumsede 70’ere og brutale 80’ere, så vil filmens finale og fjollede plottwists muligvis sende en smule fryd gennem kroppen. Jeg sagde en smule! For det forbliver bestemt kun ved meget momentale glimt af blodig (u)hygge og langt fra nok til at Don’t Let Him In kravler vellykket i mål.

Desuden er der også overbud af mildt sagt utroværdigt spil fra de invol(d)verede parter – ingen nævnt ingen glemt. Kun en sympatisk Sam Hazeldine som uheldig blaffer leverer en nogenlunde seværdig præstation. Nej, dette er absolut intet slasher-sus. Men en gal morder iført blodindsmurt forklæde og en forslået tøs i trusser har nu alle dage haft sin charme. Desværre er der bare alt for lidt af dette i denne lille tarvelige træ-gyser.

Ekstramateriale:
Her er heller ikke meget at skrive hjem om. Godt det samme. Et kort kig på et par af filmens effekt-skud (1 min.), filmens trailer, et diasshow med stills fra filmen og trailers for øvrige af selskabets titler.


Originaltitel: Don’t Let Him In, 2011, England
Instruktion:
Kelly Smith
Medvirkende:
Sophie Linfield, Sam Hazeldine, Gordon Alexander m.fl.
Spilletid:
77 min.
Udgiver:
Another World Entertainment