Woody og vennerne er tilbage i "Toy Story 3"

Der er gået lige på den anden side af 10 år, siden vi sidst så noget til legetøjet fra ‘Toy Story’. Nu er Woody, Buzz Lightyear og resten af flokken tilbage i en tredje film – og de er bestemt ikke faldet af på siden sidst. Der er stadig fart og spænding over feltet, når det farverige legetøj bevæger sig ud på nye farefulde eventyr.

Tiden er kommet, hvor Anders skal på college, så hans elskede legetøj går nu en usikker fremtid i møde. Egentlig skulle legetøjet være endt på loftet, men ved et uheld ender Woody og co. i en børnehave. Det ligner umiddelbart ethvert legetøjs drøm, for her er hele tiden børn, der er klar til at lege. Men alt er langt fra fantastisk i denne ellers øjensynlige utopiske verden af pastelfarver og legesyge unger.

– KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN –>

Tempoet er højt i Toy Story 3. Lige fra filmens første forrygende og eksplosive togscene og videre til legetøjets vilde tur til børnehaven. Det går over stok og sten, dog uden at historien og nærværet forjages. Vi er hele tiden med i dramaet og de mange valg det udsatte legetøj må træffe. Her er vitterligt tale om et eventyr på liv og død – alt imens temaer som eksistens og skæbne ubesværet slynger sig om begivenhederne.

For selvom Toy Story 3 selvfølgelig appellerer til børn, så har Pixar som bekendt ikke berøringsangst med de store og svære spørgsmål her i livet. Toy Story 3 er ingen undtagelse. Her er både plads til svære emner som svigt, afsavn og sorg. Det giver eventyret en dramatisk tyngde og karaktererne kant og uforudsigelighed.

Animationen er er ligeledes i top, hvor små fine detaljer, referencer og idéer hele vejen popper op, som fx da Woody flygter ud fra et toilet og lige lægger et stykke toiletpapir på brættet, inden han hopper op, eller den fine hilsen til den japanske animations-mester Hayao Miyazaki i form af en bamse, der ligner karakteren fra Min nabo Totoro.

Det er altså imponerende hvordan Pixar præsenterer den ene fantastiske film efter den anden. Lad mig blot nævne OP, WALL·E, Ratatouille og Find Nemo. Og selvom jeg umiddelbart godt kan ærgres lidt over, at Pixar ikke kaster sig over et nyt univers, så skal de ikke høre meget brok fra min side, når der leveres et så underholdende, morsomt og rørende eventyr – også selvom vi altså har med en 3’er at gøre.

Ekstramateriale:
Udover at filmen både lyder og ser forrygende ud på Blu-ray, så er 2-disc-udgivelsen vanen tro for Pixar spækket med spændende ekstramateriale. Her finder man bl.a. den originale kortfilm Dag og Nat, og så kommer vi bl.a. også med bag ’animations’-kulisserne, de mange karakterer og folkene bag stemmerne. De mange små og interessante features fører en fint omkring de forskellige faser af filmens tilblivelse. Det er desuden herligt at se den passion folkene bag filmen har for deres arbejde.

– Husk du stadig kan vinde filmen på dvd og Blu-ray. deltag HER.


Originaltitel:
Toy Story 3, USA, 2010.
Instruktion: Lee Unkrich.
Medvirkende: Tom Hanks, Tim Allen, Joan Cusack, Ned Beatty, Don Rickles, Michael Keaton, Wallace Shawn, John Ratzenberger, Estelle Harris, John Morris, Jodi Benson, m.fl.
Spilletid: 102 min.
Udgiver: Walt Disney Studios Home Entertainment.