London Calling: Michael Jackson i fuldt vigør

Hvor ellers end i byen hvor The King of Pop skulle have gjort sit comeback, skal man se filmen, som går bag om den stort opsatte koncertrække. Det er lige præcis hvad jeg har gjort. Og det var en virkelig god biografoplevelse, men også en smule underligt med tanke på mandens tragiske skæbne.

Der var dog ikke noget tragisk over Michael Jackson, som i This Is It både danser og synger sig gennem flere af sine største hits gennem tiderne – og det uden svaghedstegn eller underlig ageren. Det var sgu fedt og filmen fik mig faktisk overbevist – min skepsis til trods – at han ville kunne have gennemført de mange koncerter. Væk var den afkræftede og diffuse stjerne, man desværre ellers har set fremstillet de seneste mange år. Det var en stærk, til tider jokende og begejstret MJ, som gav den gas de mange velsvingende hits filmen igennem.

En af de mange This Is It-posters, som pryder Londons gader!

En af de mange This Is It-posters, som pryder Londons gader!

Man kom dog ikke tættere på mennesket Michael eller fik en bedre forståelse for hans kreativitet. Ligesom der heller ikke var meget nyt at komme efter musikalsk. Man fik dog et medrivende indblik i de mange nye visuals og scene-setups, som var blevet skabt til showet og hvad der kunne være blevet et helt fantastisk og spektakulært comeback!

Filmen er altså kort og godt en fest og musikalsk lækkerbisken, en hyldest til The King of Pop – ikke dybdegående, men med musikken i fokus. Herligt, for musikken rykker i den grad hele vejen og står den tragiske skæbne til trods lige stærkt, hvilket denne film blot er med til at understrege.