London Calling: for fuld Hammer!

Jeg er så heldig, at der mens jeg er herovre kører en såkaldt Hammer Festival ude i Londons East End. “Festival” er måske så meget sagt, for der er mest tale om en lille fin og overskuelig udstilling med en række store fotografier fra filmproduktionerne, både foran og bag kameraet, flotte original plakater og andet PR materiale, samt en overskuelig gennemgang af selskabets historie fortalt i ord og billeder.

En fin gennemgang af Hammers historie fra dets grundlæggelse til i dag

En fin gennemgang af Hammers historie fra dets grundlæggelse til i dag.

Hammer Film Productions er et britisk produktions selskab – eller blot Hammer, som det hedder i folkemunde – der blev grundlagt tilbage 1934 og siden bl.a. har produceret både komedier, thrillers og film noir. Det er dog for sine gotiske horrorfilm, som selskabet producerede fra midt i 1950’erne til starten af 1970’erne at Hammer er blevet kendt. Bl.a. film med klassiske filmmonstre som Frankenstein, Mumien og Dracula – sidstnævnte med Christopher Lee i rollen, som den blodsugende greve.

Nogle af de flotte og farvefulde plakater

Nogle af de flotte og farvestrålende filmplakater.

Det er da også de klassiske horrofilm, som er i fokus på udstillingen. Forståeligt nok. Men hvis man nu ikke er så heldig, at man kan tage et smut ud i East End for at se udstillingen (den løber frem til d. 15. november), skal man ikke snyde sig selv for smide sine sparepenge efter et par af Hammers klassiske horrorfilm. Dem kan man sgu heldigvis få fingre i uanset hvor man befinder sig – så tøv ikke med at finde frem til bl.a. The Curse of Frankenstein (1957), Dracula (1958) og The Mummy (1959). Enjoy...

Et lille udsnit af de lækre fotos fra nogle af selskabets Dracula-film

Udsnit af de lækre fotos fra Hammers Dracula-film - bl.a. Christopher Lee som greven

– Læs mere om Hammer her og udstillingen her.

Et par af hvad man kunne kalde Hammer-girls...

Lige et par af hvad man kunne kalde vampede Hammer-girls...