Tandløs hyldest-dokumentar til Michael Jackson

Michael Jackson er en af nyere tids allerstørste superstjerner – hvis ikke den største – og hans alt for tidlige død kom for de fleste som chok. Siden da er der forsøgt holdt liv i myten om The King of Pop – og ikke mindst spinde guld på manden bag udødelige hits som Don’t Stop ‘Til You Get Enough, Thriller og Billie Jean.

Nu kommer hvad der kunne ligne den ultimative dokumentar om manden bag myten, Michael Jackson: The Life of an Icon. For her er det familie, venner og kollegaer, der fortæller om deres forhold til og oplevelser med Michael – og hvem bedre til tegne et indsigtsfuldt portræt af MJ end hans nærmeste? Men ak nej, man kommer ikke et dyt tættere på Jackson under den 2 timer og 30 minutter lange overfladiske hyldest.

Her får man blot en løs gennemgang af hans karriere, fra tiden i Jackson 5 videre til solokarrieren, plastikkirurgi og anklagerne om misbrug af børn, hvor de interviewede parter bl.a. også snakker om hans musikalske visioner, kærlighedsliv eller mangel på samme og tragiske dødsfald – men man kommer aldrig ind på livet af hovedpersonen.

KLIK VIDERE FOR RESTEN AF ANMELDELSEN–>

Her er med andre ord mest af alt tale om en tynd omgang rygklapperi, hvor man faktisk tvivler på, hvor godt selv de nærmeste venner og familie overhovedet kendte Michael Jackson – hvilket selvfølgelig er en tanke værd. Desuden skøjtes der bl.a. henover Michaels konfliktfyldte forhold til sin far og et bortgemt pillemisbrug.

Man savner også flere klip fra Michaels koncerter og øvrige færden, både privat og offentligt – og ikke mindst mere af hans musik. Men det har man sikkert på grund af rettighedsproblemer ikke kunnet bruge, hvilket er resulteret i tamme billedmontager med MJ-inspireret-muzak som underlægningsmusik.

Ja, en forspildt chance for at få et indblik i mennesket bag ikonet. Der er dog ingen tvivl om de involverede parters kærlighed til og beundring af legenden. Men den form for tandløs hyldest gør altså ikke Michael Jackson: The Life of an Icon til en interessant dokumentar. Langt fra. Nå, men nu vil jeg sgu smække Off the Wall på anlægget – det album bliver i hvert fald aldrig et tandløst bekendtskab.

Ekstramateriale:
Her er heller ikke meget at komme efter. Blot 1 time og 42 minutters fraklip med de interviewede, bl.a. Michaels mor og bror Tito Jackson. Her flere sammenfald med den rigtige film og ikke nogen fraklippede guldkorn at komme efter.


Originaltitel:
Michael Jackson: The Life of an Icon, USA, 2011
Instruktion: Andrew Eastel
Medvirkende: Katherine Jackson, Tito Jackson, Rebbie Jackson m.fl.
Spilletid: 2 timer 36 min.
Udgiver: Universal Pictures Home Entertainment