Filmplakater med ikoniske masker

Nogle gange er det en bestemt replik, der er med til at indfange og holde en film fast i hukommelsen, andre gange en bestemt scene. Helt centralt for en række film står også masken eller hjelmen, om man vil. Netop den ikoniske maske har været baggrunden for Alejandro de Antonio Fernandez flotte plakat-serie med masker fra filmens verden.

Det er både skurke og helte, der bærer masker – nogle gange for at holde en identitet skjult andre gange for at skræmme. Bl.a. må Ghostface-masken fra ’Scream’-filmene om noget siges at være blevet synonym med slasher-serien – det samme er Jasons ishockey-maske fra ’Fredag d. 13.’-filmene. En personlig favorit er RoboCops minimalistiske hjelm – über-cool, ligesom filmen.

– Se plakaterne i større format HER.

Se flere flotte plakater:
Tarantinos film fanget i nye flotte værker
En stak forførende ’Inception’-plakater
10 stilfulde filmplakater