‘The Fall Guy’ er en underholdende action-hyldest til stuntfolket

Biografanmeldelse: Der er dynamisk energi i de mange eksplosive scener i actionkomedien ‘The Fall Guy’, hvor Ryan Gosling spiller den charmerende stuntman Colt Seavers. Alt kører for ham i, hvad der ligner et drømmeliv med fart over feltet. Men efter en yderst uheldig dag på optagelserne ændrer hans liv sig. Colt trækker sig tilbage og lever i skjul for filmens verden.

Skæbnen vil dog, at Colt efter et års tid i flyverskjul bringes tilbage i filmens stuntverden. Grunden er, at den store filmstjerne Tom Ryder på science fiction-filmen ’Metalstorm’ på mystisk vis er forsvundet, hvorfor filmens producer har hevet Colt tilbage i felten for at finde ham. Kan Colt finde Tom, kan han måske også vinde sin ekskæreste Jody Morenos hjerte tilbage.

For da Colt smuttede, lod han også Jody tilbage. Hun er siden blevet instruktør på netop den episke ’Metalstorm’. Så med muligheden for at redde filmens hovedrolle ud af sin suppedas, kan Colt også redde Jodys film og karriere i muligt bytte for at få sit livs kærlighed tilbage. Ja, her er fart på både humor, romantik og underholdende action i massevis.

De overordnet medrivende action-eskapader leveres veloplagt og med komisk overskud. Det er bl.a. netop filmens vilde action, der er et af de store trækplastre. Fra engagerende og velkoreograferede nævekampe til adrenalinfulde eksplosioner og oktanvildt bilfræs. Samtidig er der en sjov metaleg med filmen i filmen, når ’Metalstorm’ bringes til live med rumpistoler og rummonstre.

Ryan Gosling bringer smittende charme og komisk timing til det underholdende rabalder, der dog mister noget af sit ellers generelt medrivende momentum. Filmen kan nemlig ikke helt finde ud af at slutte i tide, hvorfor noget energi går af filmen mod slutningen. Det sagt, så er ’The Fall Guy’ sprængfarlig underholdning, hvor bl.a. også Emily Blunt er yderst godt selskab som den seje Jody.

’The Fall Guy’ er instrueret af stuntman og nu filminstruktør David Leitch. Man mærker kærligheden til stuntfolkets halsbrækkende arbejde og den filmmagi, der kommer ud af deres hårde arbejde i alt fra bilstyrt til at blive banket rundt med i timevis. Nå ja, Aaron Taylor-Johnson er desuden en øretæveindbydende fryd som den selvsmagende stjerne Tom Ryder.

’The Fall Guy’ får 4 ud af 6 stjerner:

’The Fall Guy’ har biografpremiere den 1. maj.