‘Min Gloria’ forløser følsomt forholdet mellem barn og voksen

Biografanmeldelse: Det gør ondt i mit hjerte, der bestemt også røres både varmt og følsomt, når historien om forholdet mellem den 6-årige Cléo og hendes elskede barnepige Gloria fortælles nænsomt og nærværende i ’Min Gloria’. Det er den gribende og nuancerede historie om forholdet mellem barn og voksen. En fortælling på godt og ondt om barndom og forældreskab.

Cléo bor i Paris med sin alenefar, hvorfor Gloria er trådt til som fuldtidsbarnepige. Gloria har således måttet lade sin familie og børn blive tilbage i Kap Verde. Gloria er fanget mellem to verdener, hvilket den lille Cléo snart sander helt konkret. For da Glorias mor dør, går rejsen for barnepigen nu hjem til Kap Verde. Et sidste farvel mellem Cléo og Gloria venter hjerteskærende i horisonten.

Instruktør og medforfatter Marie Amachoukeli-Barsacq har et engagerende godt greb om sin fortælling og karakterer, der bl.a. forløses i dynamiske og smukt komponerede billeder af fotograf Inès Tabarin, hvor historien undervejs brydes op af små elegant animerede sekvenser, der emmer af barndommens uskyld på fornem vis og samtidig følsomt indrammer filmen.

I rollen som den søde, seje og energiske Cléo finder man Louise Mauroy-Panzani. Hun er i sandhed et scoop for filmen med sit ivrige blik og troværdige tilstedeværelse i hver en scene. Fra de muntre til de grådkvalte. Et barn, der allerede tidligt i livet må kigge ind i voksenlivets følelsesverden. Et stærkt og vedkommende portræt af et barn, hvis liv pludselig kuldsejles.

Gloria portrætteres med rolig nerve af en ligeledes hele vejen overbevisende Ilça Moreno Zego, der med få, men elegante virkemidler former sin karakter til et helt menneske af kød og blod. Sammen opstår der følsom magi og nænsomt drama, hvor det komplicerede i en relation som denne kommer smukt og hjerteknusende til live i samspil med levende miljøbeskrivelser.

’Min Gloria’ er måske nok en lille historie, men den fortælles med hele den globaliserede verden som medspiller i kulissen. Det er dog først og fremmest den elegant portrætterede historie om det rørende forhold mellem barn og voksen, som er i centrum. En både hjertevarm og kompleks historie om svære følelser og indviklede familiekonstellationer.

’Min Gloria’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Min Gloria’ har biografpremiere den 2. maj.