‘Hit Man’ rammer desværre aldrig for alvor plet

Biografanmeldelse: Han ligner en hvilken som helst nydelig mand, du ville kunne møde på gaden. Men Gary Johnson er ikke som alle andre nydelige mænd. Han passer ellers sirligt både sit arbejde som universitetsprofessor og sin velsatte frisure. Der er bare det ved det, at Gary har en lidt utraditionel tjans ved siden af sit arbejde på universitetet.

Han er nemlig en eftertragtet lejemorder. Eller det vil sige, at han giver sig ud for at være netop dette på vegne af politiet. Således er han undercover-lejemorder, der sørger for, at dem, der vil have skaffet en utro partner eller en dum chef af vejen, bliver anholdt. Det bliver dog sværere og sværere for Gary at holde tungen lige i munden.

Særligt da en kvinde kommer ind i hans liv, tager tingene en drejning, der udfordrer Garys forsøg på at opretholde facaden som cool og tilbagelænet lejemorder, hvilket netop er, hvad kvinden tror, han er – og altså ikke en underviser undercover. Herfra bugter fortællingen sig ind i en verden af løgne, bedrag og ikke mindst et farligt dobbeltliv for Gary.

Hvad der i udgangspunktet synes at være en veloplagt lejemorder-komedie med romantik som følgesvend, bliver bare aldrig for alvor gribende, rigtigt sjov eller videre underholdende. Det er en skam. Bl.a. fordi Glen Powell er ret så charmerende som lejemorder og tydeligvis nyder at spille dobbeltrollen.

Desværre bliver filmen ikke for alvor medrivende, selvom der gøres sin del af forsøg på at gribe mig med plotmæssigt kække krumspring ind i en tiltagende mere og mere grotesk verden af løgne. Filmen finder bare ikke helt et fodfæste i hverken komikken eller romantikken. For selvom der på papiret er liv og død på spil, sætter dramaet sig aldrig engagerende fast.

Det samme gælder filmens forsøg på at sætte spænding på fortællingens kædereaktion af tvivlsomme beslutninger, der dog formår at afføde et par ganske fine og sjove øjeblikke. Garys dobbeltliv lykkedes bare ikke at løfte sig helt ind i livet på mig, men famler en smule utroværdigt rundt. Selvom Gary bl.a. gør, hvad han kan med diverse mere eller mindre fjollede forklædninger.

Instruktør Richard Linklater har med Glen Powell forfattet det noget ujævne manuskript, der utroligt nok er løst baseret på en sand historie. Hvor tæt på sandheden filmens krumspring er, skal jeg ikke kunne sige, men som film fungerer den desværre kun delvist. Komikken og Glen Powell står stærkest, mens romantik og spænding er noget slappere i maskerne.

’Hit Man’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Hit Man’ har biografpremiere den 30. maj.