Livet smuldrer for en aldrende lejemorder i ‘Knox Goes Away’

Biografanmeldelse: Melankolsk og dragende foldes historien ud om den aldrende lejemorder John Knox i ’Knox Goes Away’. Han går rationelt til opgaven fri af følelser. Han kan sit kram. Livet som kriminel har dog gjort, at hans forhold til sin familie er ikke-eksisterende. Men Johns verden begynder en dag at skride. Han glemmer visse ting og er bare ikke helt skarp længere.

Han tager hånd om sagen og opsøger en neurolog for at få tjekket hovedet. Det viser sig, at den er helt gal. Han diagnosticeres med aggressiv og hurtigt tiltagende demens. Han har ikke måneder, men blot uger tilbage, inden sygdommen helt tager over og hukommelsen forsvinder. Han beslutter sig derfor nu for at få orden i sine sager. At slutte fred med sin familie.

Michael Keaton indtager ikke alene rollen som den målrettede John Knox, men sidder også i instruktørstolen, hvorfra han på ferm vis får sat Gregory Poiriers fint konstruerede manuskript i scene. Der er noget grundlæggende spændende ved filmens præmis. En lejemorder med tiltagende hukommelsestab. For hvad betyder livet og døden pludselig?

Jeg bliver grebet af Johns vej fra en fattet mand i kontrol til en mand, der ikke kan huske fra det ene øjeblik til det næste. I det hele taget er John en interessant og i grunden modsætningsfuld karakter. På den ene side slår han kynisk ihjel for penge og på den anden side læser han bøger i massevis om bl.a. filosofi og store tanker. Der er en fascinerende kontrast her.

Det er klart Michael Keatons film, men Al Pacino dukker op i en karismatisk og dejligt tilbagelænet rolle som Johns rolige chef Xavier Crane, mens James Marsden giver den som Johns desperate søn Miles. Læg dertil en efterforskning, der leder politiet på nakken af netop John, hvilket kun sætter ekstra pres på, at han når at få gjort livets regnskab op, inden det er for sent.

’Knox Goes Away’ er måske sine steder en smule slap i maskerne, mens spilletiden sniger sig momentant ind i lidt dødvande. Det er dog aldrig nok til at sende denne dragende film om liv, død, familie og kærlighed ud af kurs. En fortælling om en mand, der ser tilbage på et liv, der smuldrer mellem hænderne på ham, mens han glemmer sig selv og alt andet.

’Knox Goes Away’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Knox Goes Away’ har biografpremiere den 30. maj.

Dokumentaren ’En vild familie’ kommer tæt på både livet og døden

Biografanmeldelse: Hvordan har du valgt at bo, leve og indrette dit liv? I Silje Evensmo Jacobsens både tragiske og smukke dokumentar ’En vild familie’ møder man en familie, der har valgt at stå af rotteræset og leve i pagt med naturen i de norske skove på en øde gård. Væk fra byens larm, daginstitutioner og skoler. Her bor mor, far og deres fire børn til tonerne af fuglefløjt og træernes susen.

Alt synes idyllisk. Et liv fyldt med kærlighed til hinanden, livet og naturen. Her er der hjemmeskoling og en opvækst tæt på hinanden. Lykken brydes imidlertid tragisk op, da moderen bliver syg og går bort. Nu står familien tilbage med en sorg og usikkerhed om fremtiden. Hvordan bearbejdes tabet? Hvordan klarer faderen nu bl.a. opdragelse, hjemmeskoling, selvforsyning og sorgbearbejdelse?

Jeg kommer med ind i både sorgen og glæden i dette intime familieportræt, der rummer ren kærlighed, men også svære livsdilemmaer og en bankende tvivl, som faderens møder i valget om at leve uafhængig af andre og med børnene hjemme. Her er ingen skærme til børnene, men derimod nærvær med hinanden og den norske natur. Men er det nok? Er det det rigtige?

Filmen stiller helt grundlæggende tankevækkende spørgsmål om livet og det moderne samfunds konsekvenser for vores livsførelse. For planeten og klimaet. Her portrætteret gennem familien. Måske svaret også findes på nogle af spørgsmålene oppe i den norske natur? Jeg møder i hvert fald mig selv og mit liv i mødet med den lille familie.

Her tegnes ganske vist store livsvigtige linjer op, men det er ikke mindst i det nærværende portræt af enkemanden og børnene, at filmen viser sin menneskelige styrke. Er både gribende og hjerteskærende. For hvordan lever man med en grundtung sorg, mens livet må gå videre? Hvad er det rette at gøre? Og hvordan tackler man som voksen sin egen og børnenes sorg?

’En vild familie’ kommer ikke med klare svar, men stiller spørgsmål, som jeg tror er vigtige at stille sig selv. Tragedien kan ramme alle – og hvad gør man så? Uanset om man bor i byen eller i pagt med naturen. Jeg lukkes nærværende ind i et liv, jeg ellers ikke har adgang til, hvor jeg også med den afdøde moders fine billeder og gribende videooptagelser kommer tæt på både livet og døden.

’En vild familie’ får 4 ud af 6 stjerner:

’En vild familie’ har biografpremiere den 30. maj.

‘Hit Man’ rammer desværre aldrig for alvor plet

Biografanmeldelse: Han ligner en hvilken som helst nydelig mand, du ville kunne møde på gaden. Men Gary Johnson er ikke som alle andre nydelige mænd. Han passer ellers sirligt både sit arbejde som universitetsprofessor og sin velsatte frisure. Der er bare det ved det, at Gary har en lidt utraditionel tjans ved siden af sit arbejde på universitetet.

Han er nemlig en eftertragtet lejemorder. Eller det vil sige, at han giver sig ud for at være netop dette på vegne af politiet. Således er han undercover-lejemorder, der sørger for, at dem, der vil have skaffet en utro partner eller en dum chef af vejen, bliver anholdt. Det bliver dog sværere og sværere for Gary at holde tungen lige i munden.

Særligt da en kvinde kommer ind i hans liv, tager tingene en drejning, der udfordrer Garys forsøg på at opretholde facaden som cool og tilbagelænet lejemorder, hvilket netop er, hvad kvinden tror, han er – og altså ikke en underviser undercover. Herfra bugter fortællingen sig ind i en verden af løgne, bedrag og ikke mindst et farligt dobbeltliv for Gary.

Hvad der i udgangspunktet synes at være en veloplagt lejemorder-komedie med romantik som følgesvend, bliver bare aldrig for alvor gribende, rigtigt sjov eller videre underholdende. Det er en skam. Bl.a. fordi Glen Powell er ret så charmerende som lejemorder og tydeligvis nyder at spille dobbeltrollen.

Desværre bliver filmen ikke for alvor medrivende, selvom der gøres sin del af forsøg på at gribe mig med plotmæssigt kække krumspring ind i en tiltagende mere og mere grotesk verden af løgne. Filmen finder bare ikke helt et fodfæste i hverken komikken eller romantikken. For selvom der på papiret er liv og død på spil, sætter dramaet sig aldrig engagerende fast.

Det samme gælder filmens forsøg på at sætte spænding på fortællingens kædereaktion af tvivlsomme beslutninger, der dog formår at afføde et par ganske fine og sjove øjeblikke. Garys dobbeltliv lykkedes bare ikke at løfte sig helt ind i livet på mig, men famler en smule utroværdigt rundt. Selvom Gary bl.a. gør, hvad han kan med diverse mere eller mindre fjollede forklædninger.

Instruktør Richard Linklater har med Glen Powell forfattet det noget ujævne manuskript, der utroligt nok er løst baseret på en sand historie. Hvor tæt på sandheden filmens krumspring er, skal jeg ikke kunne sige, men som film fungerer den desværre kun delvist. Komikken og Glen Powell står stærkest, mens romantik og spænding er noget slappere i maskerne.

’Hit Man’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Hit Man’ har biografpremiere den 30. maj.

‘Furiosa: A Mad Max Saga’ buldrer berusende derudaf

Biografanmeldelse: Brølende motorer, dynamiske stunts, vilde eksplosioner, kinetisk energi og en sej Anya Taylor-Joy som den intenst hævntørstige Furiosa. Filmskaberen George Miller vender med ’Furiosa: A Mad Mad Saga’ tilbage til sit benzinheftige univers, han sparkede i gang med ’Mad Max’ i 1979, mens han gav franchisen nyt og virilt liv med ’Mad Max: Fury Road’ i 2015.

Nu gælder det forhistorien til filmen fra 2015, hvor man fandt Charlize Theron som Furiosa. Denne gang er det en yngre Furiosa, vi møder. Hun er på en brutal hævnmission over dem, der kuldsejlede hendes liv som helt ung. Det betyder et opgør med den gale, tyranniske og skånselsløse Dementus, lederen af en motorcykelbande. Han ses i skikkelse af Chris Hemsworth iført stor protesenæse og fuldskæg.

Den fascinerende dystopiske verden bringes atter veloplagt og vildt til live i de kyndige hænder af den i skrivende stund 79-årige George Miller. Han har langt fra mistet grebet om det univers, han kickstartede for hele 45 år siden. Et univers, der stadig er potent, levende, grotesk, beskidt, bizart og ikke mindst vildt underholdende at være en del af.

Jeg blev nemlig som en del af filmens verden, der i det nye kapitel vokser sig endnu større. Min nysgerrighed på denne fremtids virkelighed pirres gennem både enormt opslugende scenerier, kulørte karakterer og den brandvarme action, der går over stok og sten i sandfyldte omgivelser i en verden, der er gået i hundene. Hvor benzin tilbedes, vand er en mangelvare og sulten tager til.

Folk er desperate, hvilket har affødt flere fraktioner, som i ’Furiosa: A Mad Max Saga’ på visuelt imponerende vis sættes i scene, mens lydsiden sitrer, brøler og dirrer engagerende hele vejen. Selvom det altså er med Furiosa i front, spiller også filmens omsiggribende univers i billede og lyd en mægtigt medrivende hovedrolle i fortællingen om hævn og retfærdighed, krig og kærlighed.

‘Furiosa: A Mad Max Saga’ buldrer berusende derudaf. Det er ikke ’Mad Max: Fury Road’. Det er en film i egen ret, der dog bestemt går i forførende stærkt spænd med forgængeren og universet som helhed. Mad Max-franchisen er stadig spillevende, hvilket denne fortsættelse med al tydelighed beviser. Jeg troede ikke, det var muligt at følge så vellykket op på forgængerens medrivende storhed. Det var det. Vildt!

‘Furiosa: A Mad Max Saga’ får 5 ud af 6 stjerner:

‘Furiosa: A Mad Max Saga’ har biografpremiere den 22. maj.

‘Fuld af kærlighed’ er et gribende og dejlig ubekvemt familiedrama

Biografanmeldelse: Der er en insisterende ubekvem atmosfære hængende over den lille familie, som er ved at gøre klar til besøg i dramaet ’Fuld af kærlighed’. Farmand er i hopla. Måske lidt for meget. Der er nemlig det ved det, at han drikker. For meget. Han er alkoholiker, men forsøger at holde den ubekvemme sandhed på afstand. Lige indtil den dag, hvor det bliver for meget og han falder om af druk.

I instruktør og manuskriptforfatter Christina Rosendahls drama kommer man ind på livet af den lille familie. Far Peter, mor Helen og deres tre børn. 20-årige Sofia, den lidt yngre Jenni og den mindre lillebror Gustav. Det står hurtigt klart, at familien ikke kan se på, at Peters misbrug ødelægger ham og familien med. De laver en intervention med et ultimatum: Det er enten ædruelig eller et farvel til hans familie.

Fortællingen er ikke mindst set fra de pårørendes perspektiv. Peter sendes nemlig i filmens begyndelse i behandling og man bliver ladt tilbage i familiens hjem, hvor det beskrives og undersøges, hvad det gør ved en familie at have en far og ægtemand, der er alkoholiker. Det pinlige i en far, der drikker. Angsten for at finde ham spritstiv på gulvet. Endnu en aflyst middag, fordi han er for fuld.

Det er med fin følelseskompleksitet, at vi i første omgang ser livet fra de pårørendes side med faderens afvænning holdt hen i filmens udkant. Helen må bl.a. se sig selv som en del af problemet, hvilket afstedkommer en ransagning af eget følelsesliv og forholdet til sine børn. Sofia kæmper indædt for at holde sammen på det hele, hvilket går udover det liv, hun ellers har sat sig for at leve.

Selvom ’Fuld af kærlighed’ i korte glimt smager lidt af undervisningsmateriale om misbrug og dets konsekvenser, så løfter historien sig og bliver en film i egen ret. En film, der særligt bliver engagerende og nærværende gennem skuespillerne. Her er bl.a. Viilbjørk Malling Agger som Sofia hele vejen nuanceret og troværdig. Hun er både skrøbelig og sej. Et helt menneske, jeg gribes af.

Stine Stengade giver som Helen et engagerende komplekst og hudløst portræt af en kvinde i krise, mens Peter spilles både ynkeligt og menneskeligt af en tilstedeværende Lars Ranthe. Christina Rosendahl har kort sagt lavet en stærk film, der måske momentant smager lidt af pålagt samtaleemne, men heldigvis bliver sin egen med et rigt og medrivende liv gennem særligt skuespillerne og en billedfin fortalt historie.

’Fuld af kærlighed’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Fuld af kærlighed’ har biografpremiere den 23. maj.

‘Love Lies Bleeding’ leverer kærlighed som et hårdt knytnæveslag

Biografpremiere: Kærligheden rammer råt og hårdt som et knytnæveslag lige i ansigtet, der forplanter sig til hjertet for at sætte sig fast i maven på mig, når den brutalt romantiske ’Love Lies Bleeding’ fortæller sin historie om to rodløse kvinder. De har hver dæmoner i bagagen, et liv at kæmpe med og en svær fremtid foran sig. Men sammen finder de et håb… måske endda kærlighed?

Vi møder den kæderygende Lou, der arbejder formålsløst i et lokalt fitnesscenter i New Mexicos udørk. Hendes verden vendes på hovedet, da bodybuilder-aspiranten Jackie dukker op ud af det blå. Hun har været på tomlen gennem USA på sin vej mod en konkurrence for bodybuildere. Hvad der blot skulle være et ophold på vejen, ender som en passioneret flirt med Lou. Måske mere?

De to kvinders forhold er dog ikke kun en dans på roser. Roserne har i den grad tårne, som de ligger spredt udover det trøstesløse landskab i et miljø fyldt med steroider, store muskler, skydebaner og kriminelle foretagender. Vi befinder os i slut-80’erne, hvor mullets og pastelfarver gives ud med rund hånd. Det er et fascinerende miljø at træde ind i. Her synes alt at kunne ske. Ikke mindst farlige ting.

Det viser sig også hurtigt, at det eksplosive forhold mellem de to kvinder vikles ind i sin del af problemer og lyssky typer. Det eneste de nu synes at kunne gøre er at holde sammen. At holde fast på kærligheden. Men er det overhovedet muligt i en verden, hvor kynisme og ondskab lurer om hvert et hjørne, mens personlige problemer plager hver part i forholdet?

Instruktør og medforfatter Rose Glass imponerede mig med sit religiøse gys og debutfilm ’Saint Maud’ i 2019. Med ’Love Lies Bleeding’ er min begejstring for hendes arbejde kun taget til. Hun er en af de mest interessante nye filmskabere i min verden, hvor hun med denne kringeldragende fortælling om skæbner på flugt fra verden og sig selv sætter sig i maven på mig.

Hertil kommer Kristen Stewart som den forpinte Lou og Katy O’Brian som knudret bodybuilder. De river mig med ind i denne sprængfarlige verden. De er hver for sig interessante og komplekse karakterer. Sammen udgør romantisk dynamit! ’Love Lies Bleeding’ griber mig hårdt om struben og tager til i intensitet, mens mareridt, fantasi og virkelighed slår knuder. Det er stærke sager.

’Love Lies Bleeding’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Love Lies Bleeding’ har biografpremiere den 16. maj.

Den samfundskritiske ‘De uønskede’ er medrivende rå

Biografanmeldelse: Boligblokkene rejser sig slidte og grå mod himlen i Ladj Lys samfundskritiske ’De uønskede’, der udspiller sig i et fransk arbejderkvarter, som huser store dele af immigranter og flygtninge. Det er fra politisk side planen, at området skal byfornyes. Det betyder bl.a. nedrivning af de faldefærdige bygninger, som også huser sin del af problemer og kriminalitet.

Byens nytiltrådte borgmester Pierre Forges står bag fornyelsen af det fattige kvarter. Han er dog langt fra i øjenhøjde med menneskene for hvem blokkene er deres hjem. Mennesker af kød og blod. Med et liv, der leves i modvind med den politiske dagsorden. Her møder vi den idealistiske unge kvinde Haby Keita, der selv er vokset op i området. Hun har ikke tænkt sig at tie stille.

Tværtimod tager hun fat i problemerne for at vende situationen til beboernes fordel. De har brug for en, der kan tale deres sag. En, der kan gå forrest, så de kan blive boende og deres rettigheder blive overholdt. Det er ikke en nem kamp, hvilket Haby godt ved og hurtigt sander, når hun løber hovedet mod muren i mødet med borgmesteren og det politiske spil på rådhuset.

Instruktør og medforfatter Ladj Ly har et godt greb om sin fortælling, der bl.a. viser, hvad der sker, når et umenneskeligt bureaukrati møder en virkelighed og menneskene bag statistikkerne. Det er et møde mellem to verdener, der har forskellige måder at tackle situationen på. Nogle går pragmatisk og idealistisk til værks som Haby, mens vreden ulmer og eksploderer hos andre.

Anta Diaw leverer en stærk, engagerende og troværdig præstation som den selvsikre Haby. Jeg hepper oprigtigt på hende hele vejen. Bl.a. også fordi, at en forknyt Alexis Manenti er vildt usympatisk og øretæveindbydende kynisk som borgmesteren. Jeg forstår og mærker Haby og beboernes indignation i forhold til det politiske landskab og måden, de behandles på.

’De uønskede’ er hjerteskærende og vredesfremkaldende. En film om mennesker og magt. Om politik og virkelighed. Om rettigheder og om at gøre det rigtige. Om at kæmpe for det, man tror på, selvom det er imod alle odds. Så selvom historien bl.a. ikke er uden momentumaftagende lufthuller, ender det med at være en stærk oplevelse at vidne Haby og beboernes kamp for deres hjem.

’De uønskede’ får 4 ud af 6 stjerner:

’De uønskede’ har biografpremiere den 16. maj.

Der er fuld smadder på den desværre monotone ‘Boy Kills World’

Biografanmeldelse: Der er egentlig fuld fart på blodige knytnæveslag og brutale kampscener i den dystopiske action-og-martial-arts-basker ’Boy Kills World’. Desværre lykkes det aldrig for alvor at få et godt og engagerende tag i mavesækken på mig, der kunne rive mig med ind i universet og den blodsprøjtende hævnfortælling. Heldigvis leveres der et par ret så seje slåskampe undervejs.

Vi møder i filmen en ung mand, der hverken kan tale eller høre. Det stopper ham dog ikke fra at tage på en voldsom hævnmission efter, at han fra barnsben er blevet trænet benhårdt til kamp af den mystiske Shaman. Den står således på kampsportstræning og andre hårde prøvelser i junglens dyb, inden turen går mod byen for at gøre det af med den tyranniske diktator Hilda Van Der Koy.

Hun dræbte nemlig hans elskede lillesøster og mor, da han var dreng. Det skete som led i hendes mål om at holde befolkningen i et angstfuldt jerngreb med den såkaldte ceremoni ’Udtyndningen’, hvor fjender skydes med koldt blod foran byens beboere og sendes live på tv. Så nu går den kampklare mand på bersærkergang med målet at dræbe Hilda Van Der Koy og alle lakajer, der måtte stå i hans vej.

Desværre lykkedes det ikke instruktør Moritz Mohr at skabe en videre troværdig og større verden omkring den ellers i udgangspunkt fint skårne hævnfortælling. Noget af luften går derfor af den blodige ballon, som ellers pustes dejlig brutalt op. Hertil kommer en humor, som aldrig sådan rigtigt finder et morsomt og medrivende fodfæste i fortællingen.

Heldigvis er det groteske i bl.a. ’Udtyndingen’ over the top-dumt på en tegneserieagtig måde, der trods alt har lidt riv i sig. Bill Skarsgård gør, hvad han kan i rollen som den døvstumme hævner, hvor han filmen igennem med en desværre noget enerverende voice-over guider publikum gennem både fortællingen og egne tanker. Det bliver noget klodset.

Det, der i sidste ende er med til at redde ’Boy Kills World’ op ad sin noget monotone slå-på-tæven-smadder, er ironisk nok den udmærkede energi, som er at finde i netop actionscenerne. Historien bliver bare ikke rigtigt engagerende. En sej Yayan Ruhian er dog også et lyspunkt som den benhårde træner Shaman, det sammen med et par andre kulørte karakterer. Det er bare ikke nok. Desværre.

’Boy Kills World’ får 2 ud af 6 stjerner:

’Boy Kills World’ har biografpremiere den 16. maj.

‘Kingdom of the Planet of the Apes’ er abeskøn

Biografanmeldelse: Dramaet tager medrivende til i takt med, at ’Kingdom of the Planet of the Apes’ folder sig ud og baner vejen for op til flere gribende højdepunkter i den nyeste film i abe-franchisen, der tog sin begyndelse i 1968 og siden har vist sig overlevelsesduelig. Dette nye kapitel understreger levedygtigheden af det abefyldte og fascinerende univers.

Man kan godt hoppe på ’Kingdom of the Planet of the Apes’, selvom man ikke har set tidligere film i serien, selvom historien ganske vist fortsætter efter den seneste film fra 2017, hvor man bl.a. mødte leder-aben Cæsar. Her springer historien flere generationer frem efter Cæsars regeringstid. Aberne er nu blevet den klart mest dominerende art på kloden.

Aberne lever i harmoni med hinanden og naturen, mens menneskene er hensat til yderkanten af historien. Mere eller mindre. Det er aberne og deres fortælling, som er den primære. Til en start om ikke andet. Men naturligvis kan harmonien ikke vare ved. Den tyranniske abe-leder Proximus er nemlig godt i gang med at opbygge sit eget imperium med ham diktatorisk på toppen

Det er mødet mellem de fredelige aber – her med den unge Noa i front – og det nye imperiums medlemmer, som giver dramaet engagerende og eksplosivt schwung. Snart står det klart, at det er selve abernes fremtid, som er på spil. For hvad er det for en verden, som aberne vil leve i? Og hvordan kan menneske passe ind, hvis overhovedet? Kampen om magten er begyndt!

Det er ikke gummimasker og behårede dragter, der bringer aberne gribende til live. Det er derimod med imponerende effektarbejde og såkaldt motion-capture, at de talende aber bliver levende og engagerer mig. Naturligvis sammen med skuespillernes virke og brug af stemmer. Fra en frygtindgydende Kevin Durand som Proximus til Owen Teague som den energiske Noa.

’Kingdom of the Planet of the Apes’ er storladen, dramatisk og medrivende. Den har måske nok lidt problemer med tempoet i sin historie, der også har et par lufthuller undervejs, men heldigvis aldrig så meget, at det punkterer filmens overordnede momentum, hvor der leveres op til flere engagerende actionscener, som leder op til en yderst intens finale. Aberne længe leve!

’Kingdom of the Planet of the Apes’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Kingdom of the Planet of the Apes’ har biografpremiere den 8. maj.

‘The Fall Guy’ er en underholdende action-hyldest til stuntfolket

Biografanmeldelse: Der er dynamisk energi i de mange eksplosive scener i actionkomedien ‘The Fall Guy’, hvor Ryan Gosling spiller den charmerende stuntman Colt Seavers. Alt kører for ham i, hvad der ligner et drømmeliv med fart over feltet. Men efter en yderst uheldig dag på optagelserne ændrer hans liv sig. Colt trækker sig tilbage og lever i skjul for filmens verden.

Skæbnen vil dog, at Colt efter et års tid i flyverskjul bringes tilbage i filmens stuntverden. Grunden er, at den store filmstjerne Tom Ryder på science fiction-filmen ’Metalstorm’ på mystisk vis er forsvundet, hvorfor filmens producer har hevet Colt tilbage i felten for at finde ham. Kan Colt finde Tom, kan han måske også vinde sin ekskæreste Jody Morenos hjerte tilbage.

For da Colt smuttede, lod han også Jody tilbage. Hun er siden blevet instruktør på netop den episke ’Metalstorm’. Så med muligheden for at redde filmens hovedrolle ud af sin suppedas, kan Colt også redde Jodys film og karriere i muligt bytte for at få sit livs kærlighed tilbage. Ja, her er fart på både humor, romantik og underholdende action i massevis.

De overordnet medrivende action-eskapader leveres veloplagt og med komisk overskud. Det er bl.a. netop filmens vilde action, der er et af de store trækplastre. Fra engagerende og velkoreograferede nævekampe til adrenalinfulde eksplosioner og oktanvildt bilfræs. Samtidig er der en sjov metaleg med filmen i filmen, når ’Metalstorm’ bringes til live med rumpistoler og rummonstre.

Ryan Gosling bringer smittende charme og komisk timing til det underholdende rabalder, der dog mister noget af sit ellers generelt medrivende momentum. Filmen kan nemlig ikke helt finde ud af at slutte i tide, hvorfor noget energi går af filmen mod slutningen. Det sagt, så er ’The Fall Guy’ sprængfarlig underholdning, hvor bl.a. også Emily Blunt er yderst godt selskab som den seje Jody.

’The Fall Guy’ er instrueret af stuntman og nu filminstruktør David Leitch. Man mærker kærligheden til stuntfolkets halsbrækkende arbejde og den filmmagi, der kommer ud af deres hårde arbejde i alt fra bilstyrt til at blive banket rundt med i timevis. Nå ja, Aaron Taylor-Johnson er desuden en øretæveindbydende fryd som den selvsmagende stjerne Tom Ryder.

’The Fall Guy’ får 4 ud af 6 stjerner:

’The Fall Guy’ har biografpremiere den 1. maj.