‘Love Lies Bleeding’ leverer kærlighed som et hårdt knytnæveslag

Biografpremiere: Kærligheden rammer råt og hårdt som et knytnæveslag lige i ansigtet, der forplanter sig til hjertet for at sætte sig fast i maven på mig, når den brutalt romantiske ’Love Lies Bleeding’ fortæller sin historie om to rodløse kvinder. De har hver dæmoner i bagagen, et liv at kæmpe med og en svær fremtid foran sig. Men sammen finder de et håb… måske endda kærlighed?

Vi møder den kæderygende Lou, der arbejder formålsløst i et lokalt fitnesscenter i New Mexicos udørk. Hendes verden vendes på hovedet, da bodybuilder-aspiranten Jackie dukker op ud af det blå. Hun har været på tomlen gennem USA på sin vej mod en konkurrence for bodybuildere. Hvad der blot skulle være et ophold på vejen, ender som en passioneret flirt med Lou. Måske mere?

De to kvinders forhold er dog ikke kun en dans på roser. Roserne har i den grad tårne, som de ligger spredt udover det trøstesløse landskab i et miljø fyldt med steroider, store muskler, skydebaner og kriminelle foretagender. Vi befinder os i slut-80’erne, hvor mullets og pastelfarver gives ud med rund hånd. Det er et fascinerende miljø at træde ind i. Her synes alt at kunne ske. Ikke mindst farlige ting.

Det viser sig også hurtigt, at det eksplosive forhold mellem de to kvinder vikles ind i sin del af problemer og lyssky typer. Det eneste de nu synes at kunne gøre er at holde sammen. At holde fast på kærligheden. Men er det overhovedet muligt i en verden, hvor kynisme og ondskab lurer om hvert et hjørne, mens personlige problemer plager hver part i forholdet?

Instruktør og medforfatter Rose Glass imponerede mig med sit religiøse gys og debutfilm ’Saint Maud’ i 2019. Med ’Love Lies Bleeding’ er min begejstring for hendes arbejde kun taget til. Hun er en af de mest interessante nye filmskabere i min verden, hvor hun med denne kringeldragende fortælling om skæbner på flugt fra verden og sig selv sætter sig i maven på mig.

Hertil kommer Kristen Stewart som den forpinte Lou og Katy O’Brian som knudret bodybuilder. De river mig med ind i denne sprængfarlige verden. De er hver for sig interessante og komplekse karakterer. Sammen udgør romantisk dynamit! ’Love Lies Bleeding’ griber mig hårdt om struben og tager til i intensitet, mens mareridt, fantasi og virkelighed slår knuder. Det er stærke sager.

’Love Lies Bleeding’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Love Lies Bleeding’ har biografpremiere den 16. maj.