‘Madame Web’ er en superhelte-oprindelseshistorie uden pondus

Biografanmeldelse: Med superheltefilmen ’Madame Web’ får vi oprindelseshistorien til titelkarakteren, hvis borgerlige navn er Cassandra Webb. Hun er umiddelbart en helt almindelig ung kvinde, der bor i New York, hvor hun arbejder som ambulanceredder. Men hendes fremtid tegner til at blive alt andet end normal, hvilket trækker tråde tilbage til hendes mor, der døde, mens hun fødte datteren.

Hvad årsagen til moderens død er, ved Cassandra ikke. Fortiden indhenter hende dog efter en tæt på fatal ulykke. Snart ser Cassandra syner og synes at kunne ane bidder af fremtiden. Men hvad der er op og ned, må hun selv forsøge med famlende skridt at finde ud af. Det samme gælder hendes viden om en mystisk edderkoppemand, der kan kravle på lofter. Hvad vil han og hvorfor?

Der bliver i ’Madame Web’ taget lange, lange tilløb til at få fortalt oprindelseshistorien om vores heltinde Madame Web. Så lange tilløb, at historien ikke for alvor løfter sig og bliver medrivende. Det er mest af alt en småkedelig affære, selvom her både er mystiske edderkoppemennesker, forunderlige kræfter og en ond skurk på banen. Intet løfter sig bare rigtigt og bliver engagerende.

Det er bl.a. fatalt, at filmens store skurk Ezekiel Sims aldrig får et intimiderende nærvær eller fremstår videre farlig for vores heltinde in spe. Tahar Rahim har heller ikke det store at gøre med i et manuskript, der er ret vagt og flagrende. Det gælder desværre også historien som helhed, hvor spændingskurven måske nok bevæger sig mod en stor finale, men undervejs falder den slapt sammen.

Dakota Johnson har dog en fin no bullshit-attitude som Cassandra. Hun er god, men kan ikke forvandle det klodsede manuskript til superhelteguld. Det gælder også de tre teenagere, Cassandra forsøger at redde fra Ezekiel. Her møder vi Sydney Sweeney som Julia Cornwall, Isabela Merced som Anya Corazon og Celeste O’Connor som Mattie Franklin. Alle fremtidige heltinder.

Desværre ender ’Madame Web’ med at føles som én lang og uforløst opvarmning til, hvad der venter Madame Web og de tre heltinder forude. Vi får kun i fremtidsglimt et kig på de tre teenagehelte, mens forvandlingen til Madame Web må vente. Uanset hvad, ændrer det ikke på, at filmen er kedelig. Den forløser ikke sit potentiale, ej heller Cassandras komplicerede forhold til sin mor.

’Madame Web’ får 2 ud af 6 stjerner:

’Madame Web’ har biografpremiere den 14. februar.