Den smågeneriske ‘One Love: Bob Marley’ lever gennem musikken

Biografanmeldelse: Man bliver med ’One Love: Bob Marley’ sendt tilbage til Jamaica i slut-70’erne, hvor reggae-musikeren nyder stor popularitet. Men i Jamaica bruser en konflikt voldeligt mellem to politiske fronter. Bob Marley vil freden og kærligheden. Hans vej til at opnå det skal ske gennem musikken og dens budskab ved en gratis og upolitisk koncert.

Bob Marley er dog nu selv et mål i en kamp, han ikke vil være en politisk del af. Musikikonet flygter derfor ud af landet, hvor man således følger ham og ser hans musikalske talent folde sig ud verden over. Han tager sit budskab om fred og samhørighed med sig, men hans succes er ikke uden private konsekvenser. Hans børn og hustru Rita bliver efterladt i slipstrømmen af succesen.

Bob Marley længes desuden hele tiden efter sit hjemland. Det kommer med en pris at ville sprede fred og kærlighed, hvor de mange koncerter og den store medgang i bl.a. Europa og USA får overtaget. Desværre får bagsiden af succesen aldrig rigtig en engagerende pondus og plads i fortællingen, der mest af alt står uforløst hen og som en lidt generisk hyldest af legenden.

Heldigvis har filmen Bob Marleys udødelige musik på lydsiden, under live-koncerter og i studiet. Her får man bl.a. klassikere som ‘Could You Be Loved’, ‘Jamming’ og ‘No Woman No Cry’. Det er dog ikke nok til at styre filmen udenom et drama, der ikke griber mere end tilfældet er – til trods for, at Bob Marley og hans historie jo rummer mange facetter. Dem er det desværre småt med i filmen.

Kingsley Ben-Adir gør dog ganske godt, hvad han kan med det lidt vage manuskript og den en smule kedeligt instruerede historie, der på trods opretholder et ganske fint tempo. En nærværende og intens Lashana Lynch er dog god som Rita. Hende havde jeg gerne set mere til. På samme måde som også deres børn og konsekvensen af Bob Marleys turné og flugt kunne have fyldt mere.

‘One Love: Bob Marley’ fungerer mest af alt gennem musikken og den i udgangspunktet spændende fortælling om ikonet, troen på fred og kærlighed gennem musikken og på det gode i mennesket. Filmen mangler dog mere oprigtig nerve i sine menneskelige portrætter og det drama, der udfolder sig både i privaten og på den professionelle front.

’Bob Marley: One Love’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Bob Marley: One Love’ har biografpremiere den 14. februar.