‘Drive-Away Dolls’ er en ok morsom, men halvbagt fornøjelse

Biografanmeldelse: Turen går over stok og sten i en skramlet bil med en hemmelighed i bagagerummet. Hemmeligheden er dog ukendt for Jamie og Marian, der er taget på et roadtrip mod Tallahassee i jagten på frihed og en ny start. Friheden og eventyret venter nemlig på de vidtstrakte veje, der dog ikke kommer til at forløbe uden problemer.

Hemmeligheden i bilen betyder nemlig, at duoen har et par suspekte typer på nakken, der gør alt i deres magt for at få fat i de unge kvinder, som bekymringsfrit er taget på deres fælles tur. Det går dog snart fra slemt til værre, når skurkene begynder at vinde ind på de to kvinder, der snart vikles ind i udfordringer, som er langt farligere end først antaget.

Desværre får historien ikke helt overbevisende og vellykket morsomt fortalt sin krimifortælling, der involverer både dildoer, kærlighed og snavefester. Overraskelserne får heller ikke helt tilfredsstillende komisk pondus. Filmen synes derimod halvbagt. De to hovedrolleindehavere er dog klare plusser. Her en charmerende Margaret Qualley og en tørt underspillet Geraldine Viswanathan.

De to er hinandens morsomme modsætninger. Jamie er bekymringsfri og kaster sig gladeligt ud i tilfældig sex, mens Marian ikke kan slippe tøjlerne, men er stille og korrekt. De to komplimenterer fint hinanden, mens de gør god brug af det desværre ikke hele vejen lige skarpe manuskript. Det er ellers medforfattet af ingen ringere end Ethan Coen, der også instruerer.

Ethan Coen står som bekendt med sin bror Joel bag forrygende tørre grin og krøllede krimifortællinger som ’The Big Lebowski’, ’Fargo’ og ’No Country for Old Men’. Jeg mærker uden tvivl en klassisk omgang Coen-humor og skøre krimiforviklinger. Men de ellers charmerende hovedroller og kulørte bikarakterer kan ikke redde filmen helstøbt i land.

Beanie Feldstein er dog et dejlig hidsigt bekendtskab som betjenten Sukie, mens Joey Slotnick og C.J. Wilson er den umage skurkeduo, der går til opgaven på hver deres måde. I sidste ende er ’Drive-Away Dolls’ en delvist vellykket og ganske ok krimi-komisk Coen-komedie, der dog mest synes som et lifligt frikvarter for Ethan og en sjov legeplads for de medvirkende.

’Drive-Away Dolls’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Drive-Away Dolls’ har biografpremiere den 22. februar.