Action-rabalderet ‘The Beekeeper’ forbliver uspændende

Biografanmeldelse: Der bliver ganske vist delt sin del af brutale øretæver ud i actionfilmen ’The Beekeeper’, men det er desværre minimalt med spænding og en engagerende historie. For slet ikke at tale om karakterer. I hovedrollen finder man en ordknap Jason Statham, der bevæger sig ud på et hævntogt i en hårdtslående jagt på retfærdighed.

Der er bare det ved historien, at selve det dramatiske afsæt hverken fremstår troværdigt eller med følelsesmæssig pondus. Afsættet runger falsk og hult, hvilket desværre er med til at underminere filmens fortælling. Fred med det. For utroværdighed og en simpel præmis har ikke nødvendigvis stået i vejen for en underholdende omgang action-rabalder.

’The Beekeeper’ er bare fattig på bl.a. opfindsomme slåskampe, der overordnet mere keder end engagerer. Det er fatalt for en film, der bl.a. lever af sin action. Plottet bevæger sig desuden ud ad en tosset og så overdreven tangent, at det er svært at tage filmen alvorlig, selvom både netop filmen og Jason Statham gør netop det, hvorfor det hele i stedet bliver kikset komisk.

Det er da også mere eller mindre ufrivilligt komisk, når der filmen igennem leveres ordspil med bier og analogier over biflokke og deres bikuber. Ja, ”to bee or not to bee”. Det havde nok fungeret bedre i en film, der tog sig selv mindre alvorligt. Filmens overgjorte og ynkelige skurk Derek Danforth ræsonnerer da heller ikke med filmen som helhed, som aldrig finder en velbalanceret tone.

Til gengæld giver Josh Hutcherson den fuld gas som kulørt og røvbelastende kriminel. Filmen kunne godt have brugt et skud ekstra af dette overgjorte schwung. Jason Statham er mest af alt bare mut og med et ikke særligt gribende stoneface, som man har set mange gange før. Her forbliver han en flad karakter, selvom der forsøges puttet nogle følelser ind bag hans hårde facade.

Det lykkedes bare aldrig at løfte filmen ind i at blive en medrivende omgang action-underholdning. Dertil mangler bl.a. historien engagerende overraskelser, mere interessante karakterer og så havde det ikke gjort noget, hvis netop afsættet for hævntogtet havde været troværdigt og haft en flig af følelsesmæssig ballast. Afslutningsvis lander der i filmen trods alt et ok håndgemæng. Det er langt fra nok.

’The Beekeeper’ får 2 ud af 6 stjerner:

’The Beekeeper’ har biografpremiere den 22. februar.