‘Creed III’ bokser sig ikke helt vej ind til følelserne

Biografanmeldelse: Slagene rammer hårdt og hurtigt i boksedramaet ’Creed III’. Følelserne rammer dog desværre ikke helt rent ind, når man atter engang møder Adonis Creed. Han har trukket sig fra bokseringen, men forretningen med boksningen uden handskerne på går strygende. Familielivet trives ligeledes, her med hustruen Bianca og deres lille datter Amara.

Livet kører på et par solide og succesfulde skinner for Adonis, både privat og professionelt. Det hele bliver dog skubbet ud af kurs, da den gamle barndomsven Damian en dag tropper op efter at have siddet i fængsel i mere end 10 år. Fortiden begynder nu så småt at krybe ind på Adonis, der i sin tid ellers var som brødre med Damian, som dengang var et sandt boksevidunder.

Som set så ofte før, kan man ikke løbe fra sin fortid for evigt. Det gælder også for Adonis. For hvad var det egentlig, der skete mellem de to, da de blot var knægte? Hvorfor endte Damian i fængsel? Og hvad vil han efter alle disse år? På overfladen vil Damian tilbage i ringen og bevise, at han stadig er boksemester. Men noget andet og mere synes at ligge bag hans tilbagevenden.

Det intense omdrejningspunkt er således forholdet mellem den succesfulde Adonis og den martrede Damian, der aldrig fik lov til at få indfriet sin boksedrøm. Måske det ikke er for sent? Michael B. Jordan instruerer for første gang og portrætterer atter Adonis, det med overskud og charme, men også en boksegnist, der venter på at blive tændt på ny – og naturligvis bliver det.

For barndomsvennerne Adonis og Damian ender selvfølgelig i ringen som modstandere. ’Creed III’ er ikke just rig på historiemæssig opfindsomhed, mens karakterbuerne desværre ikke bevæger sig helt stærkt nok frem mod den store finalekamp for kamphanerne. Troværdigheden i skildringen af duoens vej tilbage i ringen vakler altså under deres ellers muskuløse ben.

Fred med, at opfindsomheden i plottet er til at overse, mens karakterudviklingen slingrer en smule, hvis så bare følelserne ramte mere rent. Det gør de desværre ikke, hvilket bl.a. ellers er en af franchisens styrker. Fra Rocky-filmene med Sylvester Stallone til spin-off-serien ’Creed’. Heldigvis tropper Jonathan Majors op som Damian med ilter vrede og intimiderende uforudsigelighed. Han er filmen værd.

’Creed III’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Creed III’ har biografpremiere den 2. marts.