Rumvæsner vil bolle sig til magten i ‘Jomfruer fra rummet’

Biografanmeldelse: Det er en herligt hormonfyldt og topfjollet præmis, der folder sig delvist vellykket ud i ungdomskomedien ’Jomfruer fra rummet’. Her ankommer et rumvæsen til Jorden, men ikke før, at det fremmede væsen har taget menneskeskikkelse. De floppede rumvæsner, der kredser om Jorden, har nemlig en plan: De har sendt en af deres til vores blå planet for at bolle sig til magten.

Med andre ord: En alternativ invasion fra rummet. Det i komikkens liderlige tegn. Rumvæsnet i menneskeform bliver venner med den akavede 3. g’er og jomfru Gustav. Væsnet tager navnet Allan og går straks i kødet på det modsatte køn for at forplante sig og overtage verdensherredømmet. Det med sin enorme pik, som publikum og Gustav ser dingle ned mellem benene på ham.

Den generte Gustav er bedste venner med fritidshackeren Buller, der har mindst lige så lidt held med det modsatte køn. En jomfruelig duo, der får den kåde Allan som liderligt tredjehjul. Med komik-mekanisk stemmeføring og meget lidt forstand på, hvordan man opfører sig som menneske – og overfor unge kvinder – er jagten på forplantning for Allan sat ind.

Gustav har desuden et godt øje til sin medstuderende Barbara, der dog nærmest ikke ænser hans eksistens. Her er altså fuld knald på teenageproblemer og liderlighed samt knalderier, venskaber og kærlighedskvaler. Alt sammen med sex på hjernen. Men mon også Allan finder ud af, at der er mere end blot forplantning at komme efter i samspil med det modsatte køn? Nemlig Kærlighed!

Komedien vil gerne være den frække dreng i klassen med sine sjofle jokes, onani-gags og en liderlig mor, der kigger forført efter den smækre Allan, som lægger an på alle kvinder. Desværre bliver filmens jokes noget repetitive. Bl.a. bruges Allans fish-out-of-water-komik ensformigt, hvor de samme jokes ender med at køre i ring. Det er en skam, da Tobias Stelzner ellers er ganske god som lækker alien.

Men bl.a. takket være sin dejligt gakkede præmis, uforskammet liderlighed og fin dynamik mellem Gustav og Buller – Albert Rosin Harson og Milo Campanale – når ’Jomfruer fra rummet’ nogenlunde fint i mål, dog uden helt at få indfriet sin herligt fjollede præmis, mens fortællingens momentum mistes lidt halvvejs gennem den ellers ganske korte spilletid på små 90 minutter.

’Jomfruer fra rummet’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Jomfruer fra rummet’ har biografpremiere den 9. februar.