‘Cocaine Bear’ serverer blod, afrevne lemmer og sort humor

Biografanmeldelse: Der er sådan set ikke så meget pis her. ’Cocaine Bear’ er hverken mere eller mindre, end hvad den er sat op til at være. Titlen indikerer nemlig ret godt, hvad det hele handler om i denne dyr-går-amok-film. Man finder som primus motor en stor bjørn på kokain, der går amok og dræber alle omkring sig. Det er kort og godt den sort komiske films præmis.

Vi befinder os i midt-80’erne, hvor en smugler kaster i kilovis af kokain ned over en skov i Georgia. Det er her, bjørnen kommer på banen. Den får uheldigvis indtaget vildt meget kokain – og så går det løs! Man finder herudover en umage flok af bl.a. kriminelle på kokainjagt, mens et par børn og en mor også er jaget vildt i skovens dyb, hvor vi videre møder andre sagesløse ofre for bjørnens gab.

Det hele sparkes derudad i veloplagt tempo med 80’er-musik på lydsiden og friske blodsprøjt, hvor amok-bjørnen river lemmer af stakkels vandrere og andre, der er uheldige at støde på den. Det hele fortalt med et grotesk glimt i øjet. Faktisk er historien baseret på en sand historie. Her døde bjørnen dog hurtigt efter at have indtaget kokainen. Det gør den lagt fra her. Brøøøl!

Det er ikke dybe karakterportrætter, der serveres, men derimod mest skrigende bjørnefoder. Det er også helt fint, for ’Cocaine Bear’ forsøger at ikke være meget andet end tempofyldt underholdning. Det sagt, så får man veloplagte præstationer fra bl.a. Keri Russell som moderen, der leder efter sin forsvundne datter og hendes ven. De to børn spilles dynamisk af Brooklynn Prince og Christian Convery.

Desuden er Margo Martindale som parkbetjent morsom, mens en karismatisk Ray Liotta byder på sejhed som intimiderende kriminel i en mindre rolle. ’Cocaine Bear’ bliver dog aldrig rigtigt skræmmende, men er heldigvis ganske medrivende.  Det er altså mest af alt en omgang letbenet dræberdyrsfilm, der kender sin besøgstid med sine veldoserede 95 minutter.

Bjørnen er ganske vist computerskabt, men fungerer på trods ret fint i samspil med karaktererne, hvor bl.a. de afrevne lemmer står blodigt frem. Kokainbjørnen har dog ikke helt et troværdigt nærvær og faretruende tyngde i sin ellers velskabte CGI-vælde. ’Cocaine Bear’ er kort fortalt et ganske vellykket dyregys med streg under humoren. Hverken mere eller mindre. Det er bestemt også helt ok.

’Cocaine Bear’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Cocaine Bear’ har biografpremiere den 23. februar.