‘Rimini’ er et gribende og trist, varmt og skævt skæbneportræt

Biografanmeldelse: Sikken et menneske, man møder i Ulrich Seidls både gribende, triste og varme ’Rimini’. Et skæbneportræt med den fallerede schlagersanger Richie Bravo som det altdominerende omdrejningspunkt. Sangeren portrætteres og gøres pokkers levende af en helt igennem formidabelt troværdig, karismatisk og nuanceret Michael Thomas.

’Rimini’ er således mere karakterbåret end båret af et fremdriftigt plot. Her går livet nemlig bare – det både i ring og helt i stå for den midaldrende Richie Bravo. Han var måske nok en succesfuld stjerne for mange år siden, men nu forsøger han sit bedste for at få sit liv til at hænge sammen ved at optræde under yderst beskedne kår, mens han laver ekstra penge ved at tilbyde sine kvindelige fans sex.

Filmen udspiller sig i en måske nok ganske trøstesløs atmosfære, men livets håbefuldhed øjnes gennem sprækkerne, mens en skæv humor skyder livsglæde ind i portrættet af en mand, der på trods af modgang jagter lykken i et liv, der ellers emmer af ensomhed og forliste drømme. Men Richie Bravo forfølger fortsat eventyret i livet, her en kold vinter i den italienske by Rimini ved Adriaterhavet.

Det er dog alt andet end et glamourøst liv i den mennesketomme badeby, som er mere død end levende her udenfor sæsonen. ’Rimini’ sætter således scenen i denne kontrastfyldte by, hvor hjemløse spøger i gaderne, mens strandens legeland emmer af spøgelser. Man finder ligeledes kontraster i livet hos Richie Bravo. Han er en drømmer, en levemand. Men også en mand i forfald og fald.

Han drikker for meget, ryger for meget og gambler for meget. Hans liv er en kamp. Hvor er kærligheden henne? Den kærlighed han så dybfølt synger om på scenen foran et forhutlet fremmøde af publikummer. Han evner den måske ikke? Eller måske kun i musikken? Jeg kommer filmen igennem tættere ind på det mysterium, der er sangeren. Hans liv, fortid og mulige fremtid.

Michael Thomas leverer her et vildt og vildt dragende portræt. Jeg er med på Richie Bravos vej gennem livet. Hele vejen. Han er karismatisk og charmerende, sårbar og ynkelig, trist og ensom. Han er et menneske på godt og ondt. Et menneske jeg med ’Rimini’ får lov til at blive en del af. Et både interessant og tankevækkende indblik i, hvordan livet også kan være, når alt ikke just er en stjernedrøm.

’Rimini’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Rimini’ har biografpremiere den 24. november.