‘Bones and All’ leverer krads kannibalistisk kærlighed

Biografanmeldelse: Det kan være lidt af en prøvelse at finde sin plads i livet og at finde sig selv. At passe ind. Måske særligt i ens unge år. Det er tilfældet for den 18-årige Maren, der ender alene på farten i et tyst USA. Hun støder her på den rodløse og unge Lee, der også blot driver rundt, hvor den ene dag tager den næste. Kan de to mon finde melodien sammen og finde deres plads i verden?

Der begynder nemlig så småt at spire andet end venskab mellem de to. Håbet og kærligheden sitrer forventningsfuldt lige under huden, hvor også blodet bruser. Blodet forbliver dog i Luca Guadagninos roadmovie-kannibal-ungdoms-og-kærligheds-drama ’Bones and All’ ikke kun i kroppen. Blodet får også lov til at sprutte fra åbne sår hos sagesløse ofre. Maren og Lee har nemlig smag for menneskekød.

Parrets drabelige kannibaldrift driver dem fra det ene sted til det næste, mens de hver især forholder sig forskelligt til denne kødædende træng. En kompleks og mørk fortid slår dog snart piskesmæld ind i de tos svære nutid, hvor kærligheden ellers synes at kunne overvinde alt. Men hvordan lever og overlever man i et samfund med denne kannibalistiske sult?

’Bones and All’ er en historie om familie, identitet og kærlighed. Eller måske snarere forsøget på at finde og fastholde netop dette. Det er en klassisk roadmovie sat i et fattigt USA, hvor coming of age-tematikken krydres med blodflydende kannibalisme. Det er grumt, brutalt og dragende. Jeg var forført fra først til sidst. Det af bl.a. filmens gribende billedside, den benhårde vold og af kærligheden.

Taylor Russell og Timothée Chalamet er nemlig som Maren og Lee et umage par, der med kannibalistisk tvetydighed sætter sig i huden på mig. De fungerer både som portrætter af individer med hver deres unikke følelsesliv, men også som en duo, der i smuk og grotesk samhørighed begynder at finde hinanden, sig selv og en måde at leve på i den verden, der ikke kan rumme dem.

Instruktøren Luca Guadagnino er lykkedes pokkers godt med at indfange ungdommens rodløshed og jagt på kærligheden. Her med forførende god brug af fotografen Arseni Khachaturans smukt komponerede billeder af flydende blod og storslået natur. Trent Reznor og Atticus Ross’ musik tilfører desuden et ekstra spark til filmens balancegang mellem ung kærlighed og grum kannibalisme. Fornemt.

‘Bones and All’ får 5 ud af 6 stjerner:

‘Bones and All’ har biografpremiere den 24. november.