De små gule undersåtter er tilbage i ‘Minions: The Rise of Gru’

Animation på Blu-ray: Det lader ikke til, at verden kan få for meget af de små gule undersåtter, de såkaldte minions, eller deres chef, den onde skurk Gru. Der er i hvert fald nu kommet en spin-off prequel til filmen ‘Minions’ fra 2015, som selv er en del af den overordnede franchise Despicable Me, der startede helt tilbage i 2010 med animationsfilmen ‘Despicable Me’ – eller på dansk ‘Grusomme mig’. Den blev fulgt op af ‘Despicable Me’ 2 og 3, mens en fjerde film venter forude.

Nu gælder det dog ‘Minions: The Rise of Gru’, som nu er udkommet på Blu-ray, så man kan se, gense samt se og se den igen og igen. Som filmens titel indikerer, så er dette helt rigtigt læst historien om Gru som barn og hans opvækst. For i midten af 1970’erne vokser Gru nemlig op i en lille forstad, der nok snart skal blive sat på den anden ende, når han og de gule undersåtter folder sig ud.

Gru er nemlig her stor fan af en gruppe superskurke, der er kendt under navnet De 6 slyngler. Han udtænker derfor en snedig plan, der skal sikre, at også han kan blive tilstrækkeligt ond til at være en del af skurkegruppen – og altså blive den superskurk, han altid har drømt om at blive.

Med til sin hjælp har han naturligvis sine små gule minions, der nok skal sikre sin del af rabalder, sjov og ballade. Det er stadig herlige Steve Carell, der lægger stemme til den onde, onde – men også lidt søde – Gru.

Ekstramateriale og Blu-ray: Den sprudlende animation og de klare farver præsenteres fint på Blu-ray-udgivelsen, der også er godt med på lydsiden, hvor store brag så vel som mindre lyde går klart igennem. Ekstramaterialet er begrænset til to kortfilm med titlerne ‘Post Modern Minion’ og ‘Minions and Monsters’.

‘Minions: The Rise of Gru’ udkommer på dvd og Blu-ray den 14. november.