Den spændstige ’Challengers’ er et virilt og veloplagt trekantsdrama

Biografanmeldelse: Det går dramatisk og passioneret for sig både på og udenfor tennisbanen i mesterlige Luca Guadagninos trekantsdrama ’Challengers’. Det handler om sex, venskab, magt og måske endda også om kærlighed? For når dramaet om den virile trio foldes energisk ud, står intriger, hemmeligheder og misundelse i kø mellem de tre tenniskyndige karakterer.

Her finder man en målrettet Zendaya som forhenværende tennisspiller og nu træner for sin partner, der spilles med ligeledes nuanceret nærvær af en fokuseret og regelret Mike Faist. Derimod er Josh O’Connor som rivalen langt mere vild og uforudsigelig. Han er drevet mere af sine følelser end af et rationale, der skulle kunne føre ham til tennistops.

Det er på velportrætteret vis, at trioen foldes engagerende ud. De bliver både hele mennesker hver især, men sammen opstår der dramatisk dynamit, der sensuelt og insisterende truer med at eksplodere hvert eneste øjeblik. Man finder her et skarpt skrevet manuskript af Justin Kuritzkes, der på dynamisk vis leger veloplagt med forskudte tidslinjer de tre parter imellem.

Det er gennem bl.a. krydsklip fra årenes løb, at trekløverets interne relationer får liv og dramatisk tyngde. Jeg drages af kompleksiteten i karaktererne og de giftige dynamikker, de indgår i sammen. Her er en spændstig udvikling, der fornemt matcher kampene på banen. Ja, jeg gribes bestemt af dramaet både på og udenfor banen. For der er kampe over hele linjen, når magten forsøges kapres.

Bl.a. er tenniskampene med krydsklip i tid og sted forløst engagerende af klipper Marco Costa, der med pulserende øje for tempo og fortælling, er med til at indgyde nervepirrende spænding i filmen, der med et vibrerende og dunkende score af Trent Reznor og Atticus Ross giver energi og adrenalin til spillet og trekantsdramaet, som går hele vejen ind i soveværelset.

’Challengers’ lever altså fortællende veloplagt af bl.a. hovedrollers interne dynamik samt af en smuk forening mellem klip og lyd, hvor fotograf Sayombhu Mukdeeproms billeder hektisk og medrivende indfanger kampene, men også tør dvæle ved karaktererne i lange ubrudte scener. Der er bestemt nerve, menneskelig kompleksitet og magt på spil … og måske endda også kærlighed?

’Challengers’ får 5 ud af 6 stjerner:

’Challengers’ har biografpremiere den 25. april.