Dwayne ’The Rock’ Johnson tæsker generisk løs i ‘Black Adam’

Biografanmeldelse: Hvis der er en skuespiller, som også i virkeligheden ligner en mægtigt muskuløs superhelt, må det da om nogen være Dwayne ’The Rock’ Johnson. Med ’Black Adam’ iklæder han sig et stramt outfit og indtager filmens superstærke titelrolle med skulende blik og forknyt mine, er han klar til at slå på tæven – og han er, modsat mange andre helte, ikke er bleg for at slå ihjel.

Den tvetydige helt-/anti-helt så dagens lys for godt 5000 år, hvor han ellers var et almindeligt menneske. Skæbnen ville dog, at han blev beriget med mægtige superkræfter fra de gamle guder for herefter at blive fængslet. I nutiden bliver hans skæbne som fængslet supermenneske brudt. Således står Black Adam nu overfor skumle skurke, der vil påtvinge sig magten over menneskeheden.

Black Adam er ikke den eneste med superhelte-kræfter, som her må forsøge at overleve sine modstandere. Vi møder nemlig også medlemmer af det såkaldte Justice Society. Bl.a. Atom Smasher, der kan vokse til gigantstørrelse, Dr. Fate med magiske kræfter, en hvirvelvindsflyvende Cyclone og Hawkman med mægtige vinger.

Her er altså samlet en umage og dejlig kulørt trup af helte, der desværre aldrig rigtigt får medrivende luft under vingerne. Det samme gælder Dwayne Johnsons portræt af Black Adam. For selvom både slåskampe og eksplosioner er større end store, er det straks sværere at spore en reel fare i eskapaderne. Jeg mærker aldrig for alvor, at noget er på spil. At noget for alvor kan gå galt.

Bl.a. fremstår Black Adam ovenud usårlig, hvor man så kunne håbe på, at hans kamp mellem lyset og mørket kom mere i spil. Det gør den ikke. Det gælder i øvrigt for hele holdet af helte og øvrige medvirkende, at de fremstår enten flade eller – endnu mere frustrerende – uforløste, hvilket ikke mindst gælder Justice Society-medlemmerne.

Bl.a. får en ellers karismatisk Pierce Brosnan som Dr. Fate slet ikke lov til at udfolde sin karakter, mens eksempelvis også de unikke egenskaber ved Atom Smasher og Cyclone efterlades noget ubrugte i støvet fra filmens mange ikke videre overbevisende og computerskabte actionscener. Flere af dem virker næsten ufærdige, mens bulder og brag desværre ender i en noget generisk superhelte-gryde.

’Black Adam’ får 2 ud af 6 stjerner:

’Black Adam’ har biografpremiere den 19. oktober.