Den delvist charmerende ‘Bros.’ ender i tynde rom com-klichéer

Biografanmeldelse: Kærlighed kan absolut være en kompleks størrelse at gabe over. Det selvom man måske nok søger den. Eller måske modsat: frygter den. I den delvist vellykkede romantiske komedie ’Bros’ slår kærligheden bestemt sin del af knuder, når den yderst udadvendte og konstant sniksnakkende Bobby møder den noget mere mutte og indadvendte Aaron.

Det bliver starten på en svær romance mellem de to, der begge har sine problemer med at binde sig til et andet menneske. At lukke en anden person ind bag facaden. Ind til de inderste følelser, håb og drømme for det liv, man vil leve. Ikke desto mindre danser Bobby og Aaron nysgerrigt om hinanden, hvor de snart står ansigt til ansigt med både deres forskelle og ligheder.

Her er altså tale om et klassisk kærligheds-afsæt i rom com-land. Herligt! Desværre ender de ellers ganske veloplagte og charmerende søde løjer i sidste ende i en noget generisk gryde af genrens tyndslidte klichéer, der fremstår mere bedagede end friske. Hertil kommer, at romancens spilletid på to små timer ikke kan holde det ellers ganske medrivende momentum, der lægges ud med.

Det sagt, så elsker jeg en veloplagt rom com. Det er altså også, hvad ’Bros’ delvist leverer. Her ledt an af den rapkæftede Billy Eichner som Bobby, hvis modsætning Aaron spilles af Luke Macfarlane. De to er heldigvis gode sammen, når de udfordrer hinanden og her kærlighedens styrker, faldgruber og farer, det også med et forsøg på at give et morsomt og oprigtigt indblik i homoseksuelles kærlighedsliv.

’Bros’ har bestemt flere oprigtigt sjove scener og skarpt leverede øjeblikke, det med alt fra kvik Grindr-dating og et festligt dansegulv, videre til de akavede første dates og mødet med svigerfamilien. Her stikkes desuden rapt til fordomme om dating og kærlighed i LGBTQ+-land, men ikke mindst bare det at skulle møde og lukke et andet menneske ind i sit liv. Det at turde sige ja til kærligheden.

’Bros’ får 3 ud af 6 stjerner:

’Bros’ har biografpremiere den 6. oktober.