Der er skrækklichéer og en grum overraskelse i ‘The Invitation’

Biografanmeldelse: Man skal passe på med, hvem man stoler på, da det kan føre til sin del af farlige problemer. Det er så absolut tilfældet for Evie i gyseren ’The Invitation’. Hun har for nylig mistet mor til kræft, mens hendes far gik bort for år tilbage. Hun er således efterladt helt familieforladt og alene. Så da muligheden for at finde ud af, om hun har ukendt familie, griber hun den.

Hun sender således en DNA-prøve afsted. Svaret kommer retur, hvor det viser sig, at hun faktisk har en britisk fætter. De to mødes og glæden er stor, da Evie nu sidder overfor sin ellers ukendte fætter. Det går hverken værre eller bedre end, at hun lader sig overtale af sit nye og yderst velhavende familiemedlem til at tage fra New York til England for at deltage i et overdådigt bryllup på et stort gods.

Ikke så snart ankommer Evie til godset førend, jeg fornemmer, at der lurer sin del af skeletter i skabene og hemmeligheder i mørket – hvilket filmens klichétunge åbningsscene da også lige har banket fast. Det er dog ikke med det første den dystre bagside, som Evie får øje på. Derimod får hun straks et godt øje til godsets ejer, rigmanden Walter – og sød musik opstår.

Men er det nu også oprigtig romantik fra Walters side? Hvem er den store familie af fjerne slægtninge egentlig? Og hvad er det i grunden for en grum familiehemmelighed, der gemmer sig i skyggerne? Det er i udgangspunktet en ganske spændende præmis for et godt gys. Desværre fortælles mysteriet med en overvægt af skrækklichéer, hvor bl.a. sin del af fake scares suger luften ud af gyset.

Selvom ’The Invitation’ altså slås klodset med sin del af gysende forudsigeligheder og tunge replikker, så skal jeg absolut ikke benægte, at der også følger en vis portion af underholdning med i filmens udfoldelse. Ikke mindst, når eskapaderne ruller uelegant ind i sin finale. Men selvom det måske nok er ok underholdende, så udebliver den gribende forløsning og et oprigtigt gys desværre.

’The Invitation’ indfrier kort fortalt ikke sit potentiale ud i at være et grumt familiemysterium, men falder i klichéfælderne gang på gang. Heldigvis er Nathalie Emmanuel som Evie et både charmerende og ganske gribende bekendtskab, på samme måde som den mystiske Walter i skikkelse af en slesk Thomas Doherty bringer kitschet energi til gyset.

’The Invitation’ får 3 ud af 6 stjerner:

’The Invitation’ biografpremiere den 1. september.