‘DC League af Superkæledyrene’ er ok charmerende meta-sjov

Biografanmeldelse: Man siger, at hunden er menneskets bedste ven. Det er da heller ikke helt skævt i animationsfilmen ’DC League af Superkæledyrene’, hvor vi møder Superman og hans optimistiske superhund Krypto. De er bedste venner, men da kærligheden rammer Kryptos superejer i form af Lois Lane, synes Krypto at komme en smule i anden række.

Det bliver dog snart det mindste af Kryptos problemer. For selvom hunden og Superman har bekæmpet skurke i en lind strøm i Metropolis, kommer Krypto alligevel på lidt af en opgave, da hans ejer samt resten af heltene i Justice League kidnappes. Nu er det op til den logrende superhund at overbevise en umage flok af dyr fra et internat om, at de skal hjælpe ham med at redde heltene.

Heldigvis har de andre dyr på livsændrende vis fået superkræfter. Her møder vi således den bomstærke hund Ace, den lynhurtige skildpadde Merton, det elektrificerede egern Chip og ikke mindst grisen PB, der kan gøre sig både kæmpestor og lillebitte. En ret sjov flok af karakterer, der dog ikke helt udnyttes til fulde i en historie, der desværre savner nuancer og skærer sine pointer om venskab ud i tykt pap.

Selvom forudsigeligheden ligeledes hersker i den farverige animationsfortælling, så er løjerne dog heldigvis ikke helt uden en vis charme. Her er det dog ikke kun Krypto, der spreder godt humør, men i høj grad netop den umage gruppe af superdyr, som er det skævere end Supermans hund, hvorfor de også bliver det mere interessante og sjove at følge.

Desuden diskes her op med sin del af meta-sjov og drilsk humor, hvor superhelte-klichéer prikkes til med et fint glimt i øjet. Desværre sidder jokes og filmens fysiske gags ikke altid helt i skabet, men bliver noget klodset oversat til dansk kontekst, hvor de i oversættelsen altså ender med at virke noget mekaniske. Jeg så altså filmen med danske stemmer og ikke de originale.

Dermed ikke sagt, at de danske skuespillere bag karaktererne som sådan ikke er veloplagt leveret. Det er mere i oversættelsen til dansk, at noget af humoren falder til jorden. Desuden slingrer filmen sig ind i en alt for langtrukken finale, der mister momentum og pondus alt for hurtigt. ’DC League af Superkæledyrene’ er på trods en ok omgang superheltesjov, der bare ikke helt kommer i mål.

’DC League af Superkæledyrene’ får 3 ud af 6 stjerner:

’DC League af Superkæledyrene’ har biografpremiere den 28. juli.