‘Spider-Man: No Way Home’ leverer kulørt superhelte-action

Biografanmeldelse: Spider-Man er tilbage i veloplagt superhelte-hopla med ’Spider-Man: No Way Home’. Filmen følger efter forgængeren fra 2019, hvor Peter Parkers helte-alias blev afsløret. Nu står vores helt således i en helt ny og udfordrende situation, hvor privatlivet bliver noget sværere at håndtere, men i særdeleshed det faktum, at hans helte-hemmelighed nu er kendt verden over.

Hvad gør han så nu? Jo, Parker opsøger sin superhelte-kollega Dr. Strange for hjælp. Det går dog hverken værre eller bedre end, at Spider-Mans situation udvikler sig i en både overraskende og farlig retning, da nye virkeligheder gør sit indtog i Parkers verden, hvor ikke mindst et par skurke følger med. Det bliver således til et gensyn med bl.a. den gnæggende Green Goblin og en karismatisk Doc Ock.

Det er kort fortalt det kulørte afsæt for en omgang sprudlende tegneserie-underholdning, der byder på både interessante overraskelser og dramatiske begivenheder, mens vores edderkop i midten af det hele forsøger at holde sammen på både sig selv, sine kære og alle andre i kampen mod skurkene og de nye virkeligheder, der gør sit svimlende indtog.

’Spider-Man: No Way Home’ har desuden en legende tilgang til sin fortælling med en ganske fin balancegang mellem det edderkoppe-kække og de rappe replikker samt historiens mere alvorlige slagside. Filmen er dog ikke jordbundet drama, men i høj grad – og ikke mindst – eksplosiv superhelte-underholdning, hvor publikum bliver kastet ind i sin del af stort opsatte action-scener.

Her vakles der dog ind i en smule generisk computer-action, hvilket hiver noget af det ellers engagerende flow ud af karaktererne og deres dynamiske pingpong, hvor desværre ikke alle kommer helt tilfredsstillende til deres ret. Hertil kommer, at spilletiden på 2 timer og 28 minutter bliver en kende for lang for filmens eget bedste. Det til trods genvindes momentum heldigvis henimod den forløsende finale.

Tom Holland er desuden stadig spot on som Spider-Man, mens hans kæreste i skikkelse af Zendaya matcher ham gnistrende fint – og så er Jacob Batalon som tredjehjulet Ned et muntert bekendtskab. Benedict Cumberbatch er fortsat en magisk Dr. Strange, mens Willem Dafoe og Alfred Molina stråler som henholdsvis Green Goblin og Doc Ock. Gensynet med de to gør filmen alene værd at se.

’Spider-Man: No Way Home’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Spider-Man: No Way Home’ har biografpremiere den 16. december.