Spielberg leverer klassisk skåret musical med ‘West Side Story’

Biografanmeldelse: Mesterinstruktøren Steven Spielberg kaster sig veloplagt over musicalgenren med sin nyeste film ’West Side Story’. Ja, her er tale om en ny version af den velkendte Broadway-musical af samme navn fra 1957, der endvidere blev filmatiseret i 1961 til stor Oscar-hæder. Som i den originale musical, gælder det også her forbudt kærlighed og en farlig krig mellem to bander.

Man finder således The Jets og The Sharks i 1950’ernes gader i New York. Begge grupperinger kæmper om deres territorier, mens forskellighederne banderne imellem også er med til at sætte ekstra blus under stridighederne. Hvad værre er, så forelsker Tony fra The Jets sig i Marìa, hvis bror leder an hos The Sharks. Der er nu tændt godt op under den dramatiske musical-gryde.

Med veloplagt dynamik og musikalsk schwung serverer Steven Spielberg med klassisk musicaltæft de velkendte sange, hvor bl.a. dansende grupper af medvirkende bringes energisk og velklippet til live i både billede og lyd. De enkelte musiknumre står altså skarpt og livligt frem som enkeltscener, mens musikken krydres med mellemliggende drama parterne imellem.

Jeg bliver forført af de medrivende forløste sange i dansende symbiose med de medvirkende. Her finder man bl.a. en charmerende Ansel Elgort som Tony, mens Marìa spilles med sødme og styrke af Rachel Zegler. Der er god kemi imellem de to, selvom deres brusende forelskelse ikke får sat sig følelsesmæssigt fast hos mig. For selvom følelserne får fuld pedal, får de desværre ikke sit tag i mig.

Heldigvis har Spielberg sit sikre greb om de mange musiknumre, hvor også hårdtslående slåskampe mellem banderne har pondus. Desværre ender musicalens spilletid på to timer og 36 minutter med at modarbejde musikken og fortællingens dynamiske fremdrift. De ellers medrivende eskapader mister altså noget af den virilitet, der lægges for dagen i filmens første halvdel.

Selvom ’West Side Story’ anno 2021 ramler ind i en smule dødvande undervejs, lever den veloplagt af sine veliscenesatte sange – også selvom jeg altså ikke gribes følelsesmæssigt af kærlighedshistorien. Sagt med andre ord, så beviser Spielberg, at han har engagerende krudt i røven til at levere de musikalske numre, men lidt sværere ved at klippe musicalen medrivende til i klipperummet.

’West Side Story’ får 4 ud af 6 stjerner:

’West Side Story’ har biografpremiere den 8. december.