‘Robot Dreams’ er en sød animationsfilm om venskab og ensomhed

Biografanmeldelse: Selv i de største byer med et mylder af mennesker, kan ensomheden ramme hårdt og nådesløst. Hvad stiller man så op, når ensomheden rammer? Når lyset i lejligheden ved siden af rammer krammende par på sofaen, mens venner går op og ned ad gaderne? I den ordløse animationsfilm ’Robot Dreams’ bygger en ensom hund sin egen robot.

Filmen udspiller sig i et summende New York i de kulørte 80’ere, hvor byens indbyggere er dyr i alle afskygninger. Her er aber, grise, myreslugere, elefanter og så er der den ensomme hund med mikroovnsmad siddende foran tv’et alene. Men da han bestiller og modtager sin egen robot, begynder et venskab mellem det umage par at spire.

Venskabet bliver dog testet på uventet vis før end siden. Så nu må jagten ud af ensomheden for hund og robot begynde på ny. For hvad vil vi i grunden ikke gøre for at fastholde venskaber og undgå ensomheden? I den søde ’Robot Dreams’ gør hunden i hvert fald sit bedste for at beskytte sit nye venskab, selvom det altså løber ind i problemer.

’Robot Dreams’ er lige på den anden side af halvanden time, men synes egentlig fint at kunne være fortalt som kortfilm. Historien og dens tematikker føles af og til en smule at blive trukket lidt langt ud over midten. Heldigvis gøres det på sjov og charmerende vis, hvor både hunden og robotten får fint liv i de stilrene tegninger, hvilket også er tilfældet med de andre karakterer og omgivelserne i New York.

Der sker altid sjove ting i baggrunden eller andre fine detaljer i udtrykket hos de medvirkende. Universet fungerer, selvom det af og til kan virke lidt for rent og klinisk i sit udtryk. Her kommer bl.a. netop hund og robot samt deres levende tilstedeværelse til live, selvom der altså ikke siges et eneste ord. Det er elegant historiefortælling med temaer som ensomhed og venskab i fokus.

Temaerne gives desuden en fint nuanceret krølle på halen i sidste ende, som også er med til at skabe lidt mere dybde i karaktererne og historien. ’Robot Dreams’ er med andre ord en fint animeret fortælling, jeg nemt relaterer til, bl.a. gennem fint forløste karakterer med en befriende ordløs fortælling, hvor bl.a. musikken således får plads og stor betydning.

’Robot Dreams’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Robot Dreams’ har biografpremiere den 11. marts.