‘Ninjababy’ leverer et charmerende norsk babybenspænd

Biografanmeldelse: Tilværelsen er måske ikke helt let for den 23-årige Rakel. Livet går for hende nemlig sin en smule tilfældige og småkaotiske gang, mens hun drømmer om bl.a. at blive astronaut, skovfoged eller tegneserieskaber. Således sidder hun på sit lille rodede værelse og omformer sit liv til streger på papiret. Hun er en drømmer, der måske blot er gået lidt i livskludder i den norske ’Ninjababy’.

Men da hun får noget af et reality check, tager hendes liv en helt anden, alvorlig og overraskende drejning. Det viser sig nemlig, at hun efter et engangsknald er blevet gravid. Der er bare lige det ved det, at Rakel er hele seks måneder henne. Endvidere ønsker hun bestemt ikke at blive mor, hvilket afstedkommer vrede og frustration. Og hvordan i grunden med faderen og hendes nye romantiske flirt?

Man kastes således med den charmerende og sjove, men altså også velbalanceret alvorlige ’Ninjababy’ ind i Rakels liv, hvor hendes tegnede streger på finurlig og vellykket vis snor sig livligt om hende filmen igennem og bl.a. er med til at understøtte hendes fantasifuldhed og følelser, mens fortællingen herigennem også får en fint engagerende klangbund af noget, der kunne minde om et eventyr sat i virkeligheden.

I hovedrollen som den en smule forvirrede, men også både ærlige og herligt ligefremme Rakel, finder man den hele vejen medrivende Kristine Kujath Thorp, der troværdigt og charmerende livligt bringer både det veloplagte manuskript gribende til live samt lykkedes med at kanalisere alle de følelser, som suser gennem hendes karakter. Fra de modstridende til de alvorstunge og noget mere lette livsnuancer.

’Ninjababy’ fortæller således med en legende lethed det komplicerede i pludseligt at måtte tage stilling til det at skulle føde et uønsket barn med alt, hvad det afføder af både grimme tanker samt op- og nedture. Filmen er dog overvejende et lyst bekendtskab, hvor humoren vinder over alvoren, men uden, at netop alvoren glemmes. På den måde balanceres der fint mellem netop komik og det mere alvorlige drama.

Endvidere finder man i rollebesætningen naturligt spillende skuespillere som en herligt smågenert og nørdet Nader Khademi som flirten Mos, Arthur Berning som den ret så irriterende far og Tora Christine Dietrichson som den søde veninde, der har Rakels ryg uanset hvad. Kort fortalt er ’Ninjababy’ en vellykket fortælling om det svære liv og de uventede drejninger, det kan tage.

’Ninjababy’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Ninjababy’ har biografpremiere den 12. august.