Den flabede ninja er veloplagt tilbage i ‘Ternet Ninja 2’

Biografanmeldelse: Fyldt med rappe replikker, flabet attitude og dejligt lige-til-grænsen-jargon. Ja, Anders Matthesen er tilbage med sin kække ninja i ’Ternet Ninja 2’, der er både veloplagt animeret og en velfortalt historie om kærlighed, venskab og hævn. Denne gang går turen således til Thailand, hvor Aske og hans tro ninja må stoppe den snart løsladte morder Phillip Eberfrø.

Den iskolde legetøjsgigant har nemlig en plan, når han slipper ud af det thailandske fængsel. Han vil gøre det af med en række uskyldige børn, der var vidne til hans forbrydelse. Aske har således sørget for, at han og familien samt naturligvis den rapkæftede ninja skal på ferie i Thailand, hvor planen altså ikke er at dandere den, men derimod sørge for, at retfærdigheden sker fyldest og børnene reddes.

Således lægges der fra kaj med fuld fart over feltet, hvor der er et veltimet øje for detaljen. Det både, hvad angår den sirligt iscenesatte animation, der er fyldt med skøre og skønne detaljer i både bevægelse og den spraglede baggrund samt i replikkerne, der med ligeledes veltimet komik rammer rent i bl.a. herlig ping pong mellem ninja og Aske samt i familien og øvrige medvirkende, herunder et gensyn med onkel Stewart.

Anders Matthesen har med andre ord flækket et stærkt manuskript sammen med en skarp tunge, der leveres lige så skarpt af ham selv i nærmest alle filmens roller, bl.a. netop som ninjaen, mens stemmen bag Aske dog er veloplagt leveret af Louis Næss-Schmidt. Desuden er filmens hovedskurk Eberfrø og hans brutale håndlanger tilpas skræmmende portrætteret til faktisk at virke som en reel trussel.

Midt i de politisk dejligt upolerede eskapader finder man desuden et oprigtigt hjerte, der hepper på det at tro på sig selv og ikke ændre sig, bare fordi andre synes, man ikke helt er, som man bør være. Askes flirt Jessica vil ham nemlig ikke længere, men vil hellere have en badboy. Der spædes således fint til med lidt kærlighedsknas, uden det heldigvis tager fokus fra missionen om at stoppe Eberfrø.

Selvom fortællingen dog nok når til en ganske forudsigelig konklusion og nogle af de gakkede indfald er til at gennemskue på forhånd, så er her tale om en vellykket omgang flabet animation i Anders Matthesens kyndige hænder, hvor der ikke er berøringsangst med bl.a. hverken en fuld forælder eller prostituerede. Det er dejligt befriende, flabet og ikke mindst morsomt.

’Ternet Ninja 2’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Ternet Ninja 2’ har biografpremiere den 12. august.