Kærlighed og tiden sammen er det vigtigste i ‘Supernova’

Biografanmeldelse: Hvad kan være vigtigere i verden end at være sammen med den, man elsker? Det er i hvert fald tilfældet med parret Sam og Tusker i den romantisk lavmælte ’Supernova’, hvor hvert et sekund sammen tæller for de to. Tusker er nemlig langsomt, men sikkert ved at miste hukommelsen grundet tidlig demens. Parret er derfor taget på en tur gennem det engelske landskab for at være sammen.

Det er den på en gang både rørende, gribende og triste præmis for en vaskeægte kærlighedsfortælling, hvor man kommer på det klassiske parløb i en road movie mellem en både indre og ydre rejse. For som deres tur i autocamperen skrider frem, viser alvoren sig mellem de to også. For hvordan ser fremtiden i grunden ud? Hvad skal Sam gøre, når Tusker ikke længere vil kunne genkende ham?

’Supernova’ er dog ikke et depressivt tungt drama, men derimod et livsbekræftende portræt af kærligheden og dens evigtgyldige betydning. Både det at have kærligheden, men altså også det at stå overfor at miste den. Colin Firth og Stanley Tucci er i de to altdominerende roller som henholdsvis pianisten Sam og forfatteren Tusker i den grad til stede med gribende kemi.

De folder sig veloplagt ud med et repliksikkert manuskript af Harry Macqueen, der også med sikker hånd instruerer og sætter kærligheden ømt i scene. Tuccis kække og skarpt iagttagende Tusker bringer livligt liv til dramaet, der gennem ham ikke mister livsgnisten, mens Firth med mere lavmælt mine – men ikke uden humor – kæmper en kamp med bl.a. netop udsigten til at miste sin elskede mand.

Så selvom fortællingen måske nok folder sig noget forudsigeligt ud, både i narrativ og karakterudvikling, så er netop Tucci og Firth hele vejen med til at holde dramaet levende. De to er en fryd at være i selskab med. Både i de lyse og mere mørke stunder. Det er på en gang opløftende og samtidig med en fint balanceret alvor midt i kærligheden, der også favner venner og families vigtighed i livet.

’Supernova’ er kort fortalt et både velspillet og velinstrueret drama om den evige kærlighed sat i en lille og fint fortalt fortælling, der med sikker sans for følelserne griber engagerende om de evigt gyldige temaer som kærlighed, venner, familie og vigtigheden af at sætte pris på netop dette og den vigtige tid, man har sammen her på Jorden, mens man er i live.

’Supernova’ får 4 ud af 6 stjerner:

’Supernova’ har biografpremiere den 12. august.