‘Dark Waters’ leverer stilsikker og vedholdende advokatspænding

Biografanmeldelse: ‘Dark Waters’ er noget af et sammenbidt drama, der folder sig stilsikkert ud med vedholdende advokatspænding. Det selvom fortællingen om den utrættelige advokat Robert Bilott trækker en smule i langdrag af og til, mens filmens flow momentvis også mister lidt intensitet og nærvær. Det sagt, så er Bilotts kamp for retfærdighed overordnet en spændende film.

For da Bilott afslører en yderst dyster hemmelighed hos et af verdens største kemikalieforetagener, nemlig Dupont Chemicals, bliver det starten på et årelangt forløb med en kamp mod et system, der synes uigennemtrængeligt. Det bliver desuden også starten på en kamp for at holde Bilotts lille familie sammen på trods af hans konstante kamp for at få sandheden frem.

Det er da bestemt heller intet let søgsmål for Bilott og hans advokatfirma. Hverken det at få sagen startet eller at fortsætte med den miljømæssige sag mod kemikalievirksomheden, der har skjult en lang historie af forurening, der går udover mennesker, hvor blandt andet både kræft, adskillige sygdomme og misdannelser hos fostre opstår som følge af forureningen.

Mark Ruffalo spiller den dedikerede advokat, der går i front for sagen, hvor han nu forsøger at hjælpe et amerikansk lokalsamfund. Ruffolo giver et konstant nedtonet og fint sammenbidt portræt af en passioneret mand under et enormt pres. Han er et ganske engagerende bekendtskab – hvilket også er nødvendigt for, at jeg bliver ved med at følge fortællingen med interesse.

Det er nemlig Ruffalo, der karaktermæssigt primært skal bære fortællingen. I andre og mindre roller bakkes Ruffalo dog fint op af blandt andet Anne Hathaway i rollen som den både kærlige og overvejende overbærende hustru, mens Tim Robbins med autoritet og sindsro er god som Bilotts ligeledes retfærdighedssøgende chef.

‘Dark Waters’ er skræmmende nok baseret på en sand historie, der fortsat forløber med virkelighedens Bilott i kamp for de berørte beboere. Filmen er kort fortalt et fermt fortalt spændingsdrama med en sammenbidt Ruffalo i den altdominerende hovedrolle, som jeg desværre også mangler at komme lidt tættere ind på livet af. Det er dog ikke nok til, at filmen kuldsejler.

‘Dark Waters’ får 4 ud af 6 stjerner:

‘Dark Waters’ har biografpremiere den 28. maj.