Forglemmelig politi-thriller med den generiske ’21 Bridges’

Biografanmeldelse: Ja, politi-thrilleren ’21 Bridges’ er ganske vist en både forglemmelig og generisk omgang action. Men jeg vil bestemt ikke benægte, at filmen er uden sine momenter. Det er særligt i sin action, at ’21 Bridges’ bider sig en smule fast hos mig og bliver medrivende. For når blandt andet kugleregnen siler, er der cool knald på drengen.

Det er da også i en sand kugleregn, at der mere eller mindre lægges fra action-kaj. For et i særdeleshed voldsomt shootout ender med flere dræbte NYPD-betjente. To røvere kom nemlig på røven, da de skulle sjæle en sending narko. Således er de nu to politimordere på flugt i New Yorks mørke nat. Menneskejagten sættes straks ind – det med den rå betjent Andre Davis i spidsen.

Som sådan er her altså tale om en ganske velkendt action-opskrift, der bare aldrig sådan for alvor kommer ud over rampen og sætter sig i hverken halsen eller maven på mig. Det er primært og momentant, når filmens action-scener folder sig potent ud, at jeg er på. Fra vilde biljagter, til skududvekslinger og blandt andet også en intens scene sat i et kørende tog.

Desværre bliver disse ellers ganske virile scener aldrig nok til, at ’21 Bridges’ forlader sin sikre havn af klichéer og forudsigelighed. Ja, selv i sit forsøg på at plottwiste sig vej ind i sidst sidste akt, har jeg allerede luret “overraskelserne”. Men uanset om man måtte lure plottets krumspring eller ej, så mangler filmen altså desværre noget mere pondus i sine karakterer.

Jeg bliver aldrig rigtigt engageret i vores slidsomme Andre Davis, der spilles med stort set samme mine filmen igennem af ellers ellers ganske nærværende, intens og fokuseret Chadwick Boseman. J.K. Simmons dukker også op, det som Captain McKenna. Endnu et generisk politiportræt. Sienna Miller er som Andre Davis’ kollega Frankie Burns en smule mere interessant. Men aldrig nok.

Ingen af filmens karakterer bliver dog særligt spændende – ligesom heller ikke historien bliver videre spændende. Det er som nævnt i sin action, at filmen momentant bliver medrivende. ’21 Bridges’ hæver sig aldrig op over middelmådigheden, hvilket jo bestemt også kan have sin berettigelse. Et let, hurtigt og forglemmeligt actionfix og så ikke mere.

’21 Bridges’ får 3 ud af 6 stjerner:

’21 Bridges’ har biografpremiere den 2. januar.