Den umulige kærlighed sitrer i den smertelige ‘I morgen danser vi’

Biografanmeldelse: Sanselig, intim og dragende. Ja, det georgiske kærlighedsdrama ‘I morgen danser vi’ rammer fint plet på alle tre parametre – dog uden fuldt ud at hensætte mig i følelsernes vold, hvilket ellers præcis er hvad, der udspiller sig sart, voldsomt og underspillet i filmens mange musikalske og fint iscenesatte dansescener – og udenfor dansens intense sfære.

Den unge danser Merab håber på en karriere som georgisk folkedanser. Han kæmper hårdt med sig selv og dansen og arbejder på en restaurant for at få det hele til økonomisk at løbe rundt i sin familie. Han bor nemlig klemt sammen i en lille lejlighed i Georgiens hovedstad Tbilisi med sin bror, mor og mormor, der gør, hvad de kan for at få mindst muligt til at række længst muligt.

En dag ændrer Merabs verden sig dog, da den ligeledes unge danser Irakli flytter til byen og bliver en del af Merabs danse-ensemble i Georgiens Nationale Ballet. Han er ligeså målrettet og dygtig en danser, så snart slår det gnister mellem de to, der bliver hinandens største rivaler i jagten på at gøre dansen til en levevej og vej til en bedre tilværelse.

Det bliver også starten på en begærfyldt og farlig forelske mellem de to mænd – den tilbageholdne og forsigtige Merab overfor den mere selvsikre og levende Irakli. En forelskelse, der for alt i verden må gemmes bort fra omverdenen og den meget konservative danselærer. For homoseksualitet kan nemlig hurtigt betyde slutningen på dansedrømmen.

Ikke nok med det, hvis de to unge mænd opdages, kan det også betyde, at de vil blive udstødt af samfundet. Således folder denne hemmelige forelskelse sig fint underspillet og sitrende dramatisk ud i alt det usagte, hvor dansen blandt andet er med til at afløse de svære ord imellem de to, der på fysisk og dansende vis nærmer sig hinanden.

Levan Gelbakhiani og Bachi Valishvili leverer med naturlighed, charme og nærvær engagerende præstationer og ikke mindst et gnistrende fint forhold som henholdsvis Merab og Irakli. ‘I morgen danser vi’ er kort fortalt et velspillet drama om den svære kærlighed, passionen til dansen og at finde sin vej i livet. En jagt på at finde sig selv og et bedre liv end det, der ligger forudbestemt.

‘I morgen danser vi’ får 4 ud af 6 stjerner:

‘I morgen danser vi’ har biografpremiere den 21. november.